2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Népszerűek az idegen nyelvű képzések a BGF-en

Több mint 4600 hallgató nyert felvételt az ország legnagyobb főiskolájára. A Budapesti Gazdasági Főiskola idegen nyelvű, több szakon két diploma megszerzését biztosító képzései és saját ösztöndíjprogramja népszerűvé tette a felvételizők között az intézményt. Idén is a turizmus-vendéglátás, a pénzügy és számvitel, a nemzetközi gazdálkodás, valamint a kereskedelem és marketing szakokra jutottak be legtöbben.

A 2013/14-es felvételi eljárás idején történő külső környezeti változások ellenére több mint 4600 (4610) hallgató nyert felvételt az ország legnagyobb főiskolájára. Az intézmény elismertségét az is mutatja, hogy míg a felvételizők száma tavalyhoz képest 2013-ban 17%-kal csökkent, addig a Budapesti Gazdasági Főiskola felvételt nyert hallgatóinak száma csak minimálisan változott a 2012-es évhez képest, a Pénzügyi és Számviteli Karon és a zalaegerszegi Gazdálkodási Karon pedig még nőtt is a felvettek száma.

Idén a legnépszerűbb szakok a turizmus-vendéglátás, a pénzügy és számvitel, a nemzetközi gazdálkodás, illetve a kereskedelem és marketing szakok voltak. Csak a magyar nyelvű turizmus-vendéglátás szakra, nappali képzésre 600 tanuló nyert felvételt a BGF-re, és további 139 nappali munkarendű hallgató fogja a képzést idegen nyelven tanulni, angolul vagy németül. A nemzetközi gazdálkodás alapképzési szak angol nyelvű képzésén 76, míg az országosan is egyedülálló francia nyelvű képzésén 19 hallgató kezdheti meg tanulmányait. Ezen képzések hallgatói a hét féléves képzési idő alatt a holland, német, vagy francia partnerintézmény oklevelét is megszerezhetik.

A főiskola mesterképzéseire továbbra is magas volt a jelentkezések száma, aminek köszönhetően 2013 szeptemberében 314 hallgató kezdheti meg mesterképzéses tanulmányait közgazdásztanár, nemzetközi tanulmányok, turizmus-menedzsment, turizmus-vendéglátás, pénzügy és számvitel szakon nappali vagy levelező munkarendben is, a nemzetközi tanulmányok mesterképzési szak esetében levelező munkarendben magyar és angol nyelven egyaránt indul képzés.

„Minden évben tapasztaljuk, hogy a BGF-re felvételizők egyik legfontosabb indoka az itt szerzett diploma munkaerő-piaci elismertsége. Idén a főiskola népszerűségét ugyanakkor valószínűleg ösztöndíjprogramunk is támogatta. A sikeresen alkalmazott Biztos Jövő Ösztöndíjprogram keretében ugyanis a legjobb tanulmányi eredményt elérő önköltséges hallgatóknak is esélye van ösztöndíjra, amelynek féléves összege az önköltségi díj teljes összegét, 50 vagy 25 százalékát éri el” – mondta el Sándorné dr. Kriszt Éva, a BGF rektora a felvételi eredmények kapcsán.

A pótfelvételi eljárás során a Budapesti Gazdasági Főiskola magyar és idegen nyelvű, alap- és mesterképzéseire, valamint felsőoktatási szakképzéseire 2013. augusztus 12-ig lehet még jelentkezni. Ez érinti a határon túli képzéseket is, Székelyudvarhelyen a turizmus-vendéglátás alapképzési, Kolozsváron pedig a nemzetközi tanulmányok mesterképzési szakot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek