2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Népszerű a Színházi Szemle

Telt házzal indult el június 15-én, szombaton a nyíregyházi színház előadásával a Színházi Szemle a Városmajorban. A hét nem budapesti színház nyolc, előzetesen alapos válogatón átesett, és az alapján legjobbnak tartott szórakoztató darabjait nagy érdeklődés kíséri, a legtöbb előadásra már csak korlátozott számban lehet jegyet váltani.
Bán Teodóra igazgatónő köszöntőjével kezdetét vette a Városmajorban a Színházi Szemle, amely az idén megújult formában kerül megrendezésre. A margitszigeti nyitóelőadások kényszerű lemondása miatt ezen az estén vette kezdetét a Budapesti Nyári Fesztivál 2013. évi szezonja is. Azóta pedig nagy sikerrel zajlott le a veszprémi A Tündérlaki lányok (június 20.), valamint a kaposvári színház Cigánytábor az égbe megy (június 22.) előadása is.

A Színházi Szemlébe beválogatott előadások iránt nagy az érdeklődés. A programba beválogatott nyolc előadást szakmai zsűri kíséri, melynek tagjai: Nagyné Varga Melinda, Budapest Főváros Kulturális Főosztályának vezetője, Pécsi Júlia producer, a KÉK Művészügynökség ügyvezetője, Karsai György színháztörténész, kritikus, egyetemi tanár, Nagyszentpéteri Miklós, az Operaház magántáncosa és Ács Viktória néző. Ám rajtuk kívül a legjobb előadásra a közönség is szavazhat a www.szabadter.hu főoldalán.

Legközelebb a szombathelyi színház Játék a kastélyban (június 25.) című vígjátéka látható, majd június 27-én, csütörtökön pedig a beregszászi színház Liliomfija érkezik Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház következő igazgatója rendezésében – az előadással kiemelten foglalkozik lapunk, kritikánkat hamarosan olvashatják.

A Szemle folytatásaként, az eddig felsorolt programokat követően a veszprémi Csalódások (július 2.), a kecskeméti színház Chioggiai csetepaté (július 6.), zárásként pedig a fehérvári színház Család ellen nincs orvosság (július 18. és 23.) előadásai láthatók, de a rendezvénysorozatot követően is számos prózai és zenés vígjátéknak ad majd otthont a Városmajor.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…