2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Nemzetközi ásványtani konferencia a Miskolci Egyetemen

Nemzetközi ásványtani konferencia a Miskolci Egyetemen

14 ország 150 kutatója – ami a számokat illeti. Ami a tartalmat: a Miskolci Egyetemen rendezik meg az Egyesített 5. Ásványtudományok a Kárpátokban és 3. Közép-Európai Ásványtani Konferenciát (Joint 5th Mineral Sciences in the Carpathians Conference (MSCC) and 3rd Central-European Mineralogical Conference (CEMC) április 20-21-én, pénteken és szombaton.

A konferenciát Prof. Dr. Ekkehart Tillmanns, a Bécsi Egyetem Ásványtani és Krisztallográfiai Intézetének vezetője, az ásványtudományok legnagyobb világszervezete, a Nemzetközi Ásványtani Társaság (IMA) elnöke és Prof. Dr. Dobróka Mihály, a Miskolci Egyetem tudományos és nemzetközi rektorhelyettese nyitja meg pénteken 10 órakor az A1-es épület XXXII-es nagy előadójában.

A szervezők célja stabil és alkalmas találkozási pontot nyújtani az ásványtudományok (ásványtan, kőzettan, geokémia és alkalmazásai) művelői számára a Kárpát-Pannon-Alpi-Dinári régióban. A programot kiegészíti két egynapos kirándulás, Szlovákiában, illetve Magyarországon, valamint egy workshop.

A konferencia témái: ásványtan, krisztallográfia, kőzettan, geokémia, ásványi nyersanyagok, alkalmazott ásványtan, agyagásványtan, archeometria, tudománytörténet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek