2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Napos-esős, teltházas Kolorpiknik

A II. Kolorfesztivál 17. napját igazi családi programokkal kívánták megtölteni a szervezők, ám sajnos az időjárás ezen a napon is közbeszólt.

A szombat éjjeltől vasárnap délelőttig tartó áztató eső miatt az eredetileg a Csónakázó-tóhoz megálmodott II. Kolorpikniket át kellett szervezni a Kazincbarcikai Sportközpontba. A rendezőség megfeszített, közel hatórás munkával telepítette át a sportközpont munkacsarnokába az Alma együttes délelőtti kolorfesztiválos koncertjének színpadát és technikáját.
Az ingyenes és népszerű előadásra rengetegen voltak kíváncsiak, így mindenki be sem fért a koncertre, sokan csak váltásban tudtak belehallgatni Magyarország legnépszerűbb gyermekzenekarának muzsikájába.
Mivel idő közben kisütött a nap, a Kolorpiknik programjai közül – igaz egy kis csúszással – de meg lehetett tartani az I. Barcikai Modelltalálkozót, kitelepültek a környezettudatosságot és energiatakarékosságot népszerűsítő „Tudomány mindenkinek”-projekt képviselői, a CIB Bank munkatársai pedig sokféle szórakoztató pénzügyi játékkal várták a gyerekeket és szüleiket.
Megnyitották a helyi szociális szolgáltató központ fogyatékos gondozottjainak alkotásaiból összeállított tárlatot is, majd délután – a közben víztelenített rendezvénysátorban – kézműves játszóházzal várták a családokat. Ugyanitt adta elő a Bánfalvy Stúdió mindenki kedvenc meséjének, a Micimackónak a színházi változatát fél öttől. A változékony időjárás idejére is nagyon sikeres és látogatott fesztiválnapot a Fortissimo Jazz Orchestra koncertje zárta.
A mától kezdődő hét első öt napján a tavaly nagy sikerrel kialakított Kolorplázsra és annak környékére várják a fesztiválozókat. Mivel a hétvégi esőzés nyomai itt-ott még érezhetőek a Csónakázó-tó mellett, így a szervezők kicsit átrendezik a kísérőprogramokat, hogy a közönség ezeket megfelelő körülmények között élvezhesse. Ma délután négytől a rekordok napja keretében elindult a közösségi subázás, homokozás és a festés, este hét órától pedig barcikai zenekarok játszanak talpalávalót. Ezzel párhuzamosan az Egressyben a szintén helyi kötődésű Feledi János balettművész különleges előadása lesz látható; a programok díjtalanok.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…