2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nakarjakovval dübörög a Miskolci Szimfonikus Zenekar

A Miskolci Szimfonikus Zenekar ezúttal igazi világsztárral kedveskedik közönségének. 2013. március 4-én este hét órakor a Szergej Nakarjakov lép a Művészetek Háza színpadára, hogy csodálatos játékával ámulatba ejtse a miskolci közönséget.

A mindössze 36 éves fiatalember egy véletlen balesetnek köszönheti karrierjét; egy szerencsétlen gerincsérülés véget vetett zongora tanulmányainak. Ezt követően édesapjától vette első trombita leckéit, aki nem csak a technikai tökéletességre, hanem az egyedi hangzás kialakítására is nagy gondot fordított. A szerencsés balesetnek köszönhetjük, hogy egyedülálló játékával időről időre elvarázsolja a közönséget. A trombita Paganinijeként is ismert fiatal művész repertoárjában egyaránt szerepelnek hangszerére írt darabok, valamint számos különleges átirat, melyekkel rendre kivívja közönsége és kritikusai elismerését.

A hétfői esten igazi farsangi műsort hallhat a közönség, Dvořák Karnevál-nyitánya után a báltermek gáláns hangulatát idézi Csajkovszkij variációsorozata. További különlegességnek ígérkezik, a szólista személye mellett, Kovács Zoltán Adagietto-ja, valamint Hacsaturján Álarcosbál-szvitje. A zenekart Kovács László vezényli.

A karneváli est után sem pihen az együttes, másnap a kassai közönségnek is koncertet ad az együttes. A Miskolci Szimfonikus Zenekar kapcsolata Kassával régre nyúlik vissza, már egészen korán, 1973-ban vendége volt a határmenti szlovák városnak. Fellépéseik egészen 2005-ig nem voltak rendszeresek, s elég nagy időközönként követték egymást, 2005-től azonban szinte minden évben sor került kassai hangversenyre. A kassai zenekar is több-kevesebb rendszerességgel volt vendége a városnak, szólistái és karmesteri külön-külön is több alkalommal kaptak meghívást.

A zenekar ez alkalommal a Kassa Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében ad koncertet. Műsoron elhangzik Kovács Zoltán Adagietto-ja, Dvořák Karnevál-nyitánya, Hacsaturján Álarcosbál szvitje valamint Beethoven V. c-moll „Sors” szimfóniája. Az együttest Kovács László vezényli.

2013. március 4. 19 óra

Művészetek Háza

Műsor:

Dvořák: Karnevál-Nyitány

Csajkovszkij: Változatok egy rokokó témára

Kovács Zoltán: Adagietto

Hacsaturján: Álarcosbál-szvit

Trombita: Szergej Nakarjakov

Vezényel: Kovács László

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek