2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Nagyágyúk pörgették fel az EFOTT közönségét

A Quimby a barlangfürdőben pihent rá az esti bulira
Igazi nagyágyúk érkeztek az EFOTT-ra. A keddi tombolós nyitónap után többek között a Quimby, Lovasi András, Majka & Curtis, az Ivan & the Parazol, a Beatrice, Ganxsta Zolee, Korda György és Balázs Klári, a Vad Fruttik és a Brooklyn Bounce pörgette fel még jobban a fesztiválozókat.

A nyitónap fáradalmainak kipihenése után szerdán újult erővel vetették bele magukat a fiatalok a fesztiválozásba. Nagy sikere van az EFOTT Játszóterének, ahol az önfeledt szórakozásé, na és a bevállalós kalandoké a főszerep, hogy a játékos kedvű fiatalok minél több Jeti lábnyomot gyűjtsenek az EFOTT Társasjáték keretében. Akit azonban a tradíció hoz lázba, az is megtalálta a magának való programot, a Gasztrofaluban kézműves mesterségek bemutatóját tartották, de bárki elkészíthette saját EFOTT-os emléktárgyát is.

A Rauch Arénában Fluor akusztikus koncertjével hangolódtak a fesztiválozók a bulizásra. A Pepsi Nagyszínpadon pedig az Új Nemzedék Plusz Program jóvoltából az Ivan & the Parazol alapozta meg a hangulatot.

„Hihetetlen megtiszteltetés, hogy olyan nevek mellett játszhattunk az EFOTT nagyszínpadán, mint a Quimby és a Kiscsillag. Azt pedig imádjuk, hogy a főiskolás és egyetemista fiatalokat semmi nem akadályozza meg abban, hogy már délután, szikrázó napsütésben bulizzanak egy nagyot.” – mondta Iván, a zenekar énekese.

A fiatal tehetségek mellett igazi nagyágyúk gondoskodtak arról, hogy az egyre növekvő fesztiválozó tömeg kitombolhassa magát. Színpadra lépett a Kiscsillag, a Beatrice, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Vad Fruttik és a Quimby is.

                                                                  

„Az egyetemista évek az önmegvalósításról szólnak, hogy az ember megtalálja önmagát, egy nagyon kreatív időszak. Ehhez pedig nem csak a tanulás kell, hanem az olyan közös élmények és együttlétek, mint amilyen az EFOTT is. Talán ezért szeretjük különösen ezt a fesztivált.” – árulta el Kiss Tibi, aki azt sem titkolta, délután a zenekar egy kis barlangfürdőzéssel pihent rá az esti bulira.

De nem csak a Quimby legénységét nyűgözte le a miskolci környezet. Majkát annyira megérintette az EFOTT közege, hogy eldöntötte, hamarosan ő is főiskolás lesz, szeretne továbbtanulni. Hogy melyik intézmény tudhatja majd a hallgatói között az ózdi rosszfiút, az nem derült ki. Az azonban biztos, hogy Korda György és Balázs Klári bárhol is legyen az EFOTT, otthon érezhetik magukat. A házaspárért még mindig megőrülnek a fiatalok. A kilencvenes évek klasszikusai sem maradhattak el a Budapest Bank – DEHÖK – HÖOK Stage sátorában, ahol a német Brooklyn Bounce pörgette fel igazán a fiatalokat. A csapat frontembere pár mondatos magyar nyelvtudását is többször megmutatta, a „kezeket fel Miskolc” többször is elhangzott a fesztiválozók legnagyobb örömére. Az igazi retró hangulatot pedig ki fokozhatta volna jobban, mint Tibi bácsi, aki szerda este elkezdte dobálni pöttyös labdáit.

A csütörtöki nap hasonló pörgést tartogat minden effotozónak. Miskolcra érkezik többek között Kiss Ádám, Csernus doki, a Fish!, a Supernem, a Heaven Street Seven, a Hooligans, Péterfy Bori, a Hősök, Julia Carpenter és a Vengaboys is!

EFOTT 2014 – Miskolctapolcán is csak szabadon…

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…