2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Nagy füzet, nagy siker

Elsöprő siker övezte Szász János legújabb filmjének díszbemutatóját az Uránia Filmszínházban. A nagy füzet című film szeptember 19-től érkezik az országos mozi hálózatokba. A hétfő esti premieren közel 450 vendég előtt vette át Szász János a Karlovy Vary- Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a Kristály Glóbuszt. A díjat a rendező A nagy füzet két főszereplőjének, Gyémánt Andrásnak és Gyémánt Lászlónak ajánlotta. Szász János filmje a Kossuth-díjas magyar származású svájci írónő, Agota Kristof közel negyven nyelven megjelent világhírű kultuszregényéből készült, és Karlovy Vary-ban a Nemzetközi Filmfesztivál versenyfilmjeként debütált, ahol elnyerte a Kristály Glóbusz fődíjat. A filmet Oscar díjra nevezi a magyar jelölő bizottság.

– A nagy füzet háborús film háború nélkül, egy történet ártatlan, de kegyetlen gyerekekről, akik nem tisztelnek semmilyen erkölcsöt. Egy kiskorú, gyilkos természetű fiú ikerpár története. Két test, egy szellem; két test, egy akarat. Ugyanúgy beszélnek, befejezik egymás mondatait, mindig ugyanazon a hullámhosszon vannak. Amit egyikük kigondol, a másik megteszi. Amikor ölnek, az igazságért teszik. Két test, egy lélek. Minden porcikájukkal vették az ikrek, hogy mit forgatunk, mi a történet mélység-élessége. Remek színészeim voltak. – mesélt Szász János a forgatásról.

A film országszerte 25 moziban lesz látható szeptember 19-től, multiplex és artmozi hálózatokban egyaránt, és egyes mozikban angol felirattal is elérhető lesz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…