2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Múzeumi együttműködés az állami gondoskodásban élő gyerekekért

Múzeumi együttműködés az állami gondoskodásban élő gyerekekért

A miskolci Herman Ottó Múzeum „Elit alakulat” – A Kárpát-medence leggazdagabb honfoglalás kori temetői című  kiállításához (www.elitalakulat.hu) kapcsolódóan 2 éven át futott egy múzeumpedagógiai program, amelyben Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatával és a Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola, Óvoda, Szakképző Iskola, Középiskola és Kollégiummal összefogva, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával halmozottan hátrányos helyzetű miskolci gyerekekkel foglalkoztak a múzeum munkatársai. 

Az év kiállítása 2015 címet is elnyert tárlat mentén szervezett program egyre sikeresebb lett, híre is egyre messzebbre ért, a közreműködő gyerekek az elmúlt évben a Múzeumok Majálisán, a miskolci múzeum sátrában is bemutatták a projekt főbb eredményeit, melyről a projektben dolgozó múzeumi munkatársak a XIII. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón is beszámoltak a Budapesti Történeti Múzeumban.  
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Nyitrai Imre is felfigyelt a projektre, s annak továbbfejlesztésében gondolkodva a munka folytatására biztatta a múzeumot. Ennek első állomásaként 2016. szeptember 14.-én délelőtt 10 órakor Miskolcon a múzeum Papszer 1. sz. alatti épületében együttműködési megállapodást köt az EMMI és a Herman Ottó Múzeum az „Integrált Közösségi Tér”- program kiszélesítése keretében. Az együttműködés célja, azon feltételek megteremtése, amelyek által minél több állami gondoskodásban élő gyermek és fiatal ismerheti meg e sokszínű intézmény által nyújtott szolgáltatásokat, részt vehet nem csak tárlatvezetéseken, vagy a Múzeum 7 csodája elnevezésű, az idei tanévben induló múzeumi programban, de megtapasztalhatja, milyen az, amikor a múzeum a mindennapok szerves része, amikor a múzeumi foglalkozás akár szabadidős tevékenységgént igazi élményprogrammá is válik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek