2024. 09. 28. szombat

Vencel
1 EUR 397 HUF
1 GBP 476 HUF
Kezdőlap » Művészet városi környezetben

Művészet városi környezetben

Körülbelül 600 vendéget várnak arra a nemzetközi szimpóziumra, amelyet Művészet városi környezetben címmel rendeznek Kazincbarcikán június 4-én és 5-én.
A kétnapos programra meghívást kaptak Kazincbarcika testvérvárosainak vezetői; a várossal szoros kulturális együttműködést ápoló Párizs-Palaiseau művészei; a Kazincbarcikán köztéri szobrot állító, még élő művészek; a magyar képző- és iparművészeti szervezetek képviselői; valamint a város és a kistérség művészei, művésztanárai.

A művészeti szimpóziummal Kazincbarcika modern jövőképét szeretnék erősíteni a szervezők, azt hangsúlyozva, hogy a „modernség az újszerűségben, a kreativitásban, a kísérletezésben és az értékek újraértelmezésében fogalmazható meg”.

A rendezvény három részből áll majd. Az első egy kétnapos szimpózium, amelyen írók, filozófusok, művészek folytatnak nyílt eszmecserét a résztvevőkkel arról a szerepről, amit a művészet városi környezetben betölthet. A szimpózium kapcsán szabadtéri szoborkiállítást és a város köztéri szobrait bemutató sétát is szerveznek.

A projekt második része egy fesztiváljellegű rendezvénysorozat lesz utcai portrékészítéssel, szabadtéri sógyurmázással, aszfaltrajzok készítésével és origamival.

A rendezvény harmadik része egy nemzetközi pályázatot foglal magában a testvérvárosok bevonásával, melynek eredményhirdetése a konferencia egyik záróeseménye lesz.

A szimpózium iránt érdeklődőknek – különös tekintettel a sajtó képviselőire – szállást és ellátást tudnak biztosítani. Aki szeretne eljönni, május 25-éig a muveszetvarosikornyezetben@gmail.com címre küldött e-mailben jelezze. A szervezők mindenkivel felveszik a kapcsolatot.
A média munkatársai ugyanezen az elérhetőségen előre jelezhetik interjú- vagy forgatási igényeiket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mindenhol szükség van tanárokra!
Kétség nem fér ahhoz, hogy az oktatás és vele együtt a tanárok helyzete és megítélése volt már jobb is az elmúlt évtizedekben, viszont ez nem jelenti …

További cikkek

A tökéletes piros rúzs nyomában
A rúzsok világában a piros az örök klasszikus. Ugyanúgy tud ünnepélyes és különleges lenni, megbújhat a mindennapok tökéletes kiegészítőjeként a táská…