2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

MURDER – A GYILKOS TÁRLAT

A leghírhedtebb gyilkosságok és sorozatgyilkosok. Esetek és elkövetők, akik óriási érdeklődéssel övezve vonultak be a történelembe. A kegyetlen valóság vérrel írt történetei, amelyek a mai napig nem hagyják, nem hagyhatják nyugodni a közvéleményt. Olyan borzalmak és gaztettek, amelyek egyetemes történelmünk alakulására is hatással voltak.
A MURDER – A GYILKOS TÁRLAT több mint 1.000 m2-es kiállítótéren, 23 szobán keresztül mutatja be az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait. Minden érzékre ható speciális effektekkel és a legmodernebb technológiákkal valóban megeleveníti a gyilkosokat és történeteiket, így például a szüzek vérében fürdő Báthory Erzsébetet, Vlad Tepest, a Ku Klux Klán vérengzését, Hasfelmetsző Jacket vagy éppen Al Caponét. A tárlatvezetés eddig sehol nem tapasztalt interaktivitása olyan hatást képest nyújtani, melyre ez idáig még egyetlen kiállítás sem volt képes.

A kiállítás végére érve talán bizonyosságot nyer, hogy senki sem születik szörnyetegnek. Az esetek kapcsán kitűnik, hogy minden elkövetőt társadalma és környezete tett gyilkossá. Mérgező szülők, gyermekkorban elszenvedett szexuális zaklatás, testi és lelki terror, kiközösítés és a fiatalkorban szerzett mély lelki sebek húzódnak meg minden történet hátterében. A kiállítás gondolkodásra késztet a gyermeknevelés és a szociális magatartás felelősségéről.

A MURDER – A GYILKOS TÁRLATBudapesten, a Vörösmarty téren, az Üvegpalotában, 2012. november 16-tól 2013. május 31-ig – kizárólag 16 éven felülieknek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek