2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

„Mozgókönyvek” – az első lépés?

Az Európa Könyvkiadó könyveihez készítettek booktrailert – vagyis mozgóképes könyvajánlót – a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem elsőéves média design szakos hallgatói. A rövid, izgalmas, a könyv hangulatát megragadó, olykor csattanóra végződő kisfilmek célja az olvasói érdeklődés felkeltése.

Az Európa Könyvkiadó több könyvéhez készült már trailer, legutóbb Szabó Szonja filmrendező forgatott ajánlót Háy János A mélygarázs című könyvéhez, Csáki László krétaanimációja pedig Dimitri Verhulst Elcseszett napok egy elcseszett bolygón című regényét népszerűsítette.

A kiadót a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen oktató Csáki kereste meg az együttműködés ötletével. Az Európa tizenöt fontos, a közelmúltban megjelent könyvet választott ki, ezekből készítették el a MOME elsőéves, média design szakos hallgatói a booktrailereket. A filmek tükrözik az alkotó egyéni látásmódját, az egyedüli megkötés az idő volt, egy ajánló ugyanis nem lehet hosszabb 3 percnél. A projekt különleges azért is, mert rövid időn belül tizenöt könyvhöz készült új, egyedi trailer, és azért is, mert a hallgatók kipróbálhatták, hogy milyen egy cég munkatársai előtt prezentálni a terveiket, a megrendelő megjegyzéseit, igényeit is figyelembe venni az alkotás során.

A tizenöt elkészült trailerből az Európa Könyvkiadó munkatársai választották ki a legjobb tízet, amelyek július elsejétől láthatók a kiadó youtube-csatornáján. Július 1. és 12. között a kiadó facebook oldalán bemutatja a trailereket, és itt lehet majd szavazni is, hogy melyik a legjobban sikerült film.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek