2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Miskolcra is megérkezett a POKET zsebkönyvautomata

A legforgalmasabb budapesti helyszínek után végre a miskolciak is hozzáférhetnek az országszerte nagy népszerűségnek örvendő színes zsebkönyvekhez. A Sztalker Csoport által létrehozott projekt célja az olvasásnépszerűsítésen túl egy egymásra odafigyelő közösség kialakítása.

Az okostelefonméretű könyvek pont elférnek a zsebünkben, így bárhová magunkkal vihetjük őket, és mindössze 990 forintba kerülnek. A Vecsei H. Miklós színművész és Grecsó Krisztián író nevével fémjelzett irodalmi válogatás kortárs és klasszikus műveket egyaránt tartalmaz, és a folyamatosan bővülő kínálatban az olyan örök kedvencek mellett, mint az Utas és holdvilág, vagy A Pál utcai fiúk, magyar és külföldi írók regényei is megtalálhatók.

Az ötletgazdák azt remélik, hogy az irodalom népszerűsítésén túl hozzájárulhatnak egy színes, közös értékeket valló, egymásra odafigyelő közösség megteremtéséhez, akik offline tudnak kapcsolódni egymáshoz. A kezdeményezés 2018 tavaszán indult a fontosabb fővárosi csomópontokon kihelyezett automatákkal, majd az elsöprő közönségsikert követően több vidéki várost is meghódított magának. Jelenleg 15 városban összesen 24 automata működik, és az irodalomkedvelők huszonhat különböző cím közül válogathatnak. Az alapítók tervei szerint a közeljövőben még több vidéki helyszínre juttatják el a színes könyvsorozatot.

A miskolci automata a Művészetek Házában található.

A kötetek egy-egy nagykövet ajánlásával jelennek meg, akik személyesen kötődnek az adott műhöz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek