2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Miskolcon járt Spiró György a magyar dráma napján!

A magyar dráma napja alkalmából egész napos programsorozattal várta a középiskolás diákokat a Miskolci Nemzeti színház. az erről szóló rövid hírt néhány képpel együtt küldöm szíves felhasználásra. Fotó: Gálos Mihály Samu.

Miskolcon tartott előadást Spiró György – egész napon programok a magyar dráma napján a Miskolci Nemzeti színházban

Szeptember 21-én, a magyar dráma napja alkalmából ötven középiskolás diák láthatta a Miskolci Nemzeti Színházban Az ember tragédiája nyílt próbáját. A darab rendezője, Keszég László avatta be a diákokat az előadás készülésének különböző fázisaiba. A próba után Spiró György, Kossuth-díjas író tartott előadást a Tragédia kapcsán. Az ember tragédiája különleges, a hazai drámairodalomban egyedülálló műfajáról, Madách munkásságáról és a Shakespeare korabeli színházról is hallhattak a diákok az interaktív beszélgetésben. Délután Vásárhelyi Antal képzőművész kiállítása nyílt meg a Nagyszínház emeleti társalgójában. A „TIZENÖT SZÍN, TIZENÖT KÉP – illusztrációk Madách Imre: Az ember tragédiája című drámai költeményéhez” című tárlat október 24-ig látogatható, a nagyszínházi előadások ideje alatt. A kiállítást Keszég László rendező nyitotta meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…