2024. 09. 26. csütörtök

Jusztina
1 EUR 396 HUF
1 GBP 475 HUF
Kezdőlap » Miskolcon is bemutatkozott a Legyél Te is Informatikus! program

Miskolcon is bemutatkozott a Legyél Te is Informatikus! program

Rendhagyó informatika tanórán vehettek részt a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium miskolci tagintézményének 11. évfolyamos tanulói pénteken.

A Legyél Te is Informatikus! program keretében a T-Systems Magyarország munkatársa, Németh Ákos tartott inspirációs előadást az IT karrier perspektíváiról.  A szakember többek között beszélt arról, hogy egyre nehezebb olyan szakmát mondani, amely valamilyen módon ne kötődne az informatikához, és ez csak fokozódni fog.   

Egész Európában növekvő tendencia az informatikus szakemberhiány, több százezer a betöltetlen álláshelyek száma, és Magyarországon is több mint 10 000 informatikus hiányzik jelenleg a munkaerőpiacról. A pályaválasztás előtt álló fiatalok közül is kevesen látnak lehetőséget ebben a szakmában, ezért a pályaorientáció különösen fontos lehet számukra.  A Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország közös Legyél Te is Informatikus! programja ezen a pályaorientációs hiányon kíván segíteni, hiszen a program keretében a vállalatnál dolgozó szakembernek önkéntes alapon ismertetik meg a fiatalokat az IT karrierben lévő lehetőségekkel, kihívásokkal és szépségekkel. A Legyél Te is Informatikus! legfontosabb célkitűzése a sztereotípiák és a gátak ledöntése mind a szülők, mind a pályaválasztás előtt álló gyerekek körében. A IT világ sokszínűsége az egyik legfontosabb üzenet, olyan terület ez, ahol a szerteágazó feladatok mentén sokan megtalálhatják számításaikat. Az őszi pilot periódus indulása óta már több mint 2000 diákot oktattak országszerte a Telekom önkéntesei, köztük Christopher Mattheisen vezérigazgató is. Az ország minden pontjáról lehet jelentkezni rendkívüli informatikai órára a program honlapján (www.legyelteisinformatikus.hu), ahol az érdeklődők hasznos tippeket kaphatnak a szakmáról, versenyekről, gyakornoki lehetőségekről.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Sportosan elegáns divat férfiaknak
A 80-as évek hozták magukkal az ezirányú változást a férfiak öltözködési stílusában. Egyre többen kezdték viselni a farmer, sportcipő, pulóver kombiná…

További cikkek