2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Miskolci kiállítások határon túl, a Magyar Kultúra Napján

Miskolci kiállítások határon túl, a Magyar Kultúra Napján

Kárpátalján és Erdélyben vendégszerepel a Herman Ottó Múzeum
A miskolci Herman Ottó Múzeum két, a határon túli magyar közösségek érdeklődésére is számot tartó kiállítást nyitott a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

Január 20-án Ungváron a Kárpátaljai Szabadtéri Népi Építészeti Múzeumban (az ungvári vár melletti Skanzenben) nyílt meg a Kárpát-medence népviseleteiből című vándorkiállítás. A tárlat nagy felbontású fotókon, másfélszeres életnagyságú, kétoldalas molinókon mutatja be a Barna György gyűjtemény húsz legszebb népviseletét. Az ungvári és a miskolci múzeum együttműködése keretében eredeti viseletek is láthatók, hazai és kárpátaljai népcsoportok jellegzetes öltözeteiből. A kiállítás korábban Ukrajna belső területein, a történelmi Bukovinában is megfordult, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának támogatásával. Egy Miskolcot népszerűsítő turisztikai bemutató is kapcsolódott a rendezvényhez, a MIDMAR Kft. jóvoltából.
Székelyföldön pedig a második helyszínen, a gyergyószentmiklósi Tarisznyás Márton Múzeumban január 24-én nyílt meg a Szász Endre művészete Erdélyben című vándorkiállítás.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…