2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Miskolci diákok a Parlamentben

Az Egészséges Ifjúságért Alapítvány – a Miskolci Önkormányzat Közoktatási Osztálya közreműködésével – tavaly indította el a „Stresszmentes Iskolákért” címmel prevenciós programját az iskolai stressz visszaszorítására. Miskolcon öt középfokú oktatási intézmény – a Herman Ottó Gimnázium, a Kandó Kálmán Szakközépiskola, a Fáy András Közgazdasági Szakközépiskola, az Eötvös József Építőipari, Művészeti Szakképző Iskola és Kollégium valamint a Szemere Bertalan Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium – csatlakozott a kezdeményezéshez.

A projekt célja az volt, hogy idejében felismerhetők és kezelhetők legyenek az iskolán belül tanárok-diákok, diákok-diákok közti, illetve a diákok által otthonról, vagy az iskolán kívüli környezetből hozott és sokszor az iskolában megjelenő felszültségi állapotok.

Az Egészséges Ifjúságért Alapítvány az Országgyűlés Ifjúsági, Szociális és Családügyi Bizottságával együtt a Parlamentben szervez konferenciát márciusban, a „Stressz és Iskola” címmel. Az eseményre 65 miskolci középiskolás diák kapott meghívást. Két miskolci tanuló, a Kandó Kálmán Szakközépiskola és a Herman Ottó Gimnázium tanulói lehetőséget kaptak arra, hogy a konferencia második részében hozzászólhassanak a témához.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…