2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Miskolc értékeit festik meg a város középiskolásai

Miskolc értékeit festik meg a város középiskolásai

Kódexet készítenek miskolci középiskolások, méghozzá a Miskolci Értékek Kódexét. A nem mindennapi vállalkozást nyomon követheti minden miskolci, ha az Ünnepi Könyvhét idején kilátogat az Erzsébet térre!

Hogy mi a „miskolci érték”? Ami egyértelműen a város sajátja, és meghatározza Miskolc képét – bennünk, miskolciakban és az ide látogatókban. Amit nagyon szeretnek a városban a lokálpatrióták, és ami Miskolcot „márkává” formálhatja a máshol élők szemében. És érték a fiatalok tehetsége! Értékek azok az iskolák, amik segítenek kibontakoztatni ezt a tehetséget! Ezért, amellett, hogy érdekes, sőt, nyugodtan kimondhatjuk: különleges a Miskolci Értéktár Kódexének festése – nagyon fontos is!

Hogy mi lesz miskolci érték, arra bárki tehet javaslatot, azután az értéktár-bizottság dönt arról, hogy mi kerül fel a hivatalos listára. Jelenleg 27 ilyen értéke van a városnak a diósgyőri vártól a lillafüredi pisztrángon át Herman Ottó szellemi örökségéig. A listájuk természetesen megtalálható az interneten, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár azonban úgy gondolta, hogy megérdemelnek egy reprezentatív kötetet is. Így született meg a Miskolci Értékek Kódexének ötlete.

A valóban kódexméretű lapok plüssborítású fedelek közé kerülnek úgy, hogy a kötet bővíthető legyen. Az értékek képét pedig miskolci középiskolások (az Avasi és a Zrínyi Ilona Gimnáziumból, a Balázs Győző Református Líceumból, a Fazola Henrik Szakképző Iskolából és a Szemere Bertalan Szakközépiskolából) festik majd meg, méghozzá mindenki szeme láttára, az Ünnepi Könyvhét alkalmából a Könyvtéren (Erzsébet tér), június 3-án, 4-én és 5-én.

A szöveg viszont már most készül! A Szemere leendő dekoratőrei ecsettel írják fel a lapokra, mit ábrázol a kép. A fotók bizonyítják, joggal kerül majd be az alkotó diákok neve is a Miskolci Értékek Kódexébe…

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek