2021. 10. 21. csütörtök

Orsolya
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Minősített Fesztivál besorolást kapott a Középkori Forgatag

Minősített Fesztivál besorolást kapott a Középkori Forgatag

Rangos névsorban kapott helyett a Diósgyőri vár és a Lovagi Tornák Tere rendezvénye. Két évig jogosult viselni a Magyar Fesztivál Szövetség által adományozott Minősített Fesztivál címet.

A programba 2014-2017 között 314 fesztivál kérte a regisztrálását, közülük 32 kapta meg a minősítést. A Középkori Forgatag olyan nagymúltú, ismert programok között szerepel, mint a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Művészetek Völgye vagy a Debreceni Virágkarnevál.

Az értékeléseket a Magyar Fesztivál Szövetség által felkért és felkészített szakemberek végzik, akik a helyszínen is bejárják a rendezvényeket. Figyelembe veszik az adott fesztivál tartalmát, önálló arculatát, turisztikai és marketing teljesítményét, valamint azt is, hogyan illeszkedik a térség programkínálatába.
A szakértői gárda a következő véleményt fogalmazta meg: „Minőségi környezetben, igényes feltételekkel szervezett olyan programot láthatunk, ami tökéletesen illeszkedik a vár adta hangulathoz. Érezhető, hogy az egyébként nagyon szerteágazó szakmai munkát végző csapat ezt a rendezvényt szereti, akarja, hogy minőségében és hatásában a város emblematikus programja legyen úgy, hogy turisztikai hatásában, szakmai elismertségében előbbre lépjen.”
Ez már a második elismerés. Nyáron a Középkori Forgatag megkapta az EFFE Label minősítést, vagyis a Minősített Európai Fesztivál címet, amellyel felkerült a kontinens fesztivál térképére.  
A Középkori Forgatag a Diósgyőri vár legnagyobb érdeklődésre számot tartó programja. Idén a két nap alatt csaknem hatezer látogató fordult itt meg. Kétszáz hagyományőrző idézte meg a múltat, a csapatok pedig egy látványos csatában is összemérték erejüket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

BORSOD RACE MEDIA KFT. – III. Rally Hungary Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   A Lángi Attila, Veres Gábor kettős mindig is nagyon sz…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum