2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Minden ötödik tartós kapcsolat online társkeresőn kezdődött

Minden ötödik tartós kapcsolat online társkeresőn kezdődött

Az online társkeresőkön regisztráltak többsége (57%) tartós kapcsolatot keres, derült ki a Lovebox által végzett friss felmérésből.* Ráadásul a legtöbben már tapasztaltak e téren: közel 90%-uknak minimum 3 évig tartott a leghosszabb kapcsolata.

A kutatás arra is rávilágított, hogy teljesen mást éreznek egy tartós kapcsolat első mérföldkövének a nők és a férfiak: előbbiek a szülőknek való bemutatást, utóbbiak az összeköltözést.

„Férfi és nő sohasem érthetik meg egymást, mert mindegyik mást akar. A nő a férfit, a férfi a nőt.” Igaza volt Karinthynak? Hol lehet megtalálni az igazit? Mennyi idő után érez komolynak egy kapcsolatot a nő és a férfi? És mit is értenek egyáltalán az alatt, hogy tartós kapcsolat?

Tartós kapcsolatot keresünk

A felmérés megcáfolta azt az előítéletet, hogy a legtöbben csak könnyed kapcsolatra vágynak az online társkeresők közül. 57% saját bevallása szerint társat, komoly párkapcsolatot keresve kezd bele az internetes társkeresésbe. A kutatási eredmények és a Lovebox tapasztalata szerint ebben a tekintetben nincs eltérés nők és férfiak között. Kifejezetten kötöttségek nélküli kapcsolatot csak 7,4% vágyik, jellemzően a 19-24 év közöttiek.

Minimum fél év kell a tartós kapcsolathoz

A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók csupán 7%-a gondolja úgy, hogy 2-3 hónap már tartós kapcsolatnak számít, azonban ez az arány a férfiaknál valamivel magasabb. 58% a fél-egy éves kapcsolatot érzi tartósnak, míg 35,1% szerint csak egy több éves kapcsolat tekinthető igazán annak, tehát aki tartós kapcsolatot keres, az valóban hosszabb távban gondolkodik.

Felvállalni a másikat, feladni az addigi életmódot

A felmérésből az is kiderült, hogy jelentősen eltér az a kapcsolati mérföldkő, amitől egy nő és egy férfi igazán komolynak kezd érezni egy kapcsolatot. A nők közel fele (45,2%) válaszolta, hogy ez a lépés az, ha a párja bemutatja őt a szüleinek és barátainak. Ezzel szemben a férfiak leginkább az összeköltözést tekintik ennek a mérföldkőnek.

Munkahelyen és társkeresőn ismerkedünk

A felmérés talán egyik legmeglepőbb eredménye, hogy a válaszadók többsége igazán hosszú kapcsolatokon van túl. A kitöltők 30%-ának 3-7 évig tartott a leghosszabb kapcsolata, 56%-uknak pedig még ennél is hosszabb ideig, több mint 7 évig. Arra a kérdésre pedig, hogy hol kezdődött a leghosszabb ideig tartó kapcsolatuk, a kitöltők majdnem ötöde (18%) válaszolta, hogy valamelyik társkeresőn. Ez több, mint akik iskolában (gimnázium, felsőoktatási intézmény, stb.) találtak párt, és azonos azok számával, akik a munkahelyükön leltek társat.

Szemben a gyakran hallott véleménnyel a többség még mindig tartós kapcsolatot keres. Divatba jöhet a szingliség, a mingliség, a „barátság extrákkal”, a párkeresők többsége mégis hosszú távra keres társat, és ezért nem fél netes társkeresőre regisztrálni.

*A felmérés 1409 fő megkérdezésével készült a Lovebox.hu felhasználói körében 2015 szeptemberében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…