2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Michael Flatley Magyarországra jön

Már hónapok óta köztudott, hogy minden idők legsikeresebb táncprodukciója a Lord of the Dance 2014-es európai turnéja keretében március elején újra hazánkba is ellátogat. A produkció legfrissebb tájékoztatása szerint, a magyar közönség hatalmas meglepetésre számíthat: a világklasszis rendező és koreográfus Michael Flatley személyesen is elkíséri társulatát Budapestre és a vidéki helyszínekre. Ez annál is inkább meglepetés, ugyanis a show alapítója és atyja manapság már nem járja a világot „fiaival”.

„Nagyon örülök, hogy Magyarországra jöhetek és újra bemutathatjuk a produkciónkat. Elsősorban azért érkezek, hogy együtt dolgozzak a táncosainkkal, de remélem, találkozhatok a rajongókkal is, akik évek óta hűségesek hozzánk” – mondja a sztár. Michael Flatley profi karrierje az 1980-as években kezdődött. A nemzetközi áttörést a ’94-es Eurovíziós Dalfesztiválon bemutatott, mára már legendásnak számító 7 perc jelentette, amely a két évvel későbbi Lord Of The Dance produkciójában, a sztár megkérdőjelezhetetlen főművében teljesedett ki.

Szinte elképesztő az előadás elmúlt 17 évének eredménylajstroma: 10 nap alatt 250 ezer eladott jegy Ausztráliában, 21 egymást követő előadás a londoni Wembley Arénában, több tízmillió eladott cd és dvd, hogy csak néhányat említsünk a megdönthetetlen rekordokat felsorakoztató káprázatos produkcióról. 400 alkalommal a címszerepet is maga Flatley táncolta 1998 júniusáig, aki egyébként több egyéni kategóriában is bekerült a Guinness Book Of World Records-ba – mint a Legjobban fizetett táncos, a Legmagasabb összegre biztosított lábak (40.000.000$), vagy a Világ Leggyorsabb lába –  (35 „tap”, azaz talajhoz érintés másodpercenként).

A Lord of the Dance közel két évtizede indult az összes kontinensen átívelő, hódító útjára, mára 120 milliónál is több nézőt elkápráztatva. E sikertörténet alatt a klasszikus show a leglátványosabb színpadi átalakuláson 2010-ben ment át. Az új kosztümökkel, vizuális-és fénytechnikai újításokkal feljavított show kedvéért az idén 56 éves Flatley néhány ünnepi előadáson akkor ugyan eltáncolta a főszerepet, de az aktív színpadi jelenléttől már jóval korábban, 2006-ban végleg visszavonult. Ő maga már csak a háttérben dolgozik, táncosait a mai napig maga válogatja és képzi.

Ennél is inkább számít egészen különleges alkalomnak, hogy a világsztár elkíséri hazánkba produkcióját márciusban, sőt könnyen lehet, hogy passzív kísérőből aktív szereplővé is válik – a szervezők ugyanis ígéretet kaptak arra, hogy amennyiben egészségi állapota engedi, az előadás végén, a finálé jelenetben a nézők színpadon is láthatják Mr. Flatley-t, a Tánc Urának szerepében.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek