2024. 03. 19. kedd

József, Bánk
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Metaforikus történetek kollázsokkal és virágokkal

Anna Šimkuličová homonnai újságíró képeiből nyílik kiállítás november 14-én, szerdán délután 3 órakor a miskolci Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban.

Az újságírók munkájuk során tényekkel dolgoznak. Anna Šimkuličová viszont szabadidejében alkot, így természetes, hogy nagy teret enged képein a fantáziának, örömmel merül el az absztrakció világában, mesél el metaforikus történeteket.
Korábban sokat dolgozott a hagyományos festészeti eszközökkel, például olajjal. Újabban viszont szívesebben használja a kollázst, a számítógépes technikákat, mert mint mondja, a kombinált technikákkal jobban el tud merülni a metaforák világában, jobban meg tudja ragadni a női valóságot.
Ilyen, kollázsokkal elmondott történeteket hoz most el Miskolcra, a Szabó Lőrinc Könyvtárba is. Az ismerni vélt, mindennap látott virágokból, formákból, színekből szőtt képes meséket ajánlott többször is „elolvasni” a teljes megértéshez. Így érdemes eljönni a november 14-én, szerdán délután 3 órakor kezdődő megnyitóra, ahol az alkotó személye és Mezei Zsuzsa művésztanár megnyitó szavai segítenek a meg- és felismerésben. Majd később, csendesebb napokon visszatérni – december 20-ig megtekinthető a kiállítás a könyvtár nyitvatartási idejében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek

Lehűléssel indul a hét
Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét, visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 10 Celsius-fok körül várható a többórás na…