2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

MET előadás az Operaklubban!

A „Bartók +…” Miskolci Nemzetközi Operafesztivál Operaklubja különleges programmal várja látogatóit február 3-án, pénteken délután 4-kor: a New York-i Metropolitan Opera (MET) 2007-ben felvett A sevillai borbély című operáját vetítik Miskolcon, a Csodamalom Bábszínházban. Rossini művét szöveghű, friss magyar feliratozással láthatják.
A sevillai borbély a zenei ismeretek fontos tárháza. A műből áradó humortól nemcsak az eredeti helyszínen felnevető amerikai közönség mulat jól, hanem remélhetőleg mindazok, akik a negyedóra híján háromórás vígoperát megtekintik. A darab nemcsak zenészeknek, énekeseknek jelenthet felejthetetlen örömöt, nemcsak az opera rajongóknak, hanem a műfajjal csak most ismerkedő kezdőknek is.

Bócz Sándor
zenetörténet tanár szokás szerint érdekes részleteket mesél majd Rossiniról és darabról.

A sevillai borbély, az „Il barbiere di Siviglia” magyar fordítása (és a felirat: – 2011/12) Lengyel Jenő munkája (szövegrészletek a Bartók Rádió honlapján »).

Szereplők: Juan Diego Flórez „csodatenor” és a brillírhangú Joyce DiDonato – a mai operavilág legfényesebb csillagai, és Rossini-specialisták!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…