2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Mesél a kerámia

A 2011-ben meghirdetett rajzverseny népszerűségén felbuzdulva a Pataki Kerámia Kft ismét elkötelezte magát a tehetséges gyerekek felkutatása, és a keramikus szakma hagyományainak ápolása mellett, ezért új rajzpályázatot hirdet meg 5 és 12 év közötti gyerekek számára.

Biztosan neked is van egy kedvenc meséd, amit már nagyon sokszor elolvastál, vagy anyukád felolvasott neked. Rajzold le, hogy milyennek képzeled kedvenc mesehősödet és kalandjait, majd küldd el nekünk!

Jelentkezés

A versenyre 13. életévüket még be nem töltött fiatalok jelentkezhetnek. Lehetőség nyílik egyéni pályázatra, szülői vagy gondviselői jóváhagyással, vagy pedig intézményi pályázatra.

Egyéni nevezés

Ebben az esetben a szülő/gondviselő adhatja le gyermeke pályázatát.

Óvodai, iskolai nevezés

Az óvodákon, iskolákon keresztül történő jelentkezéseket kizárólag a magyarországi óvodák és iskolák képviselői küldhetik el a gyerekek nevében.

Egy gyermek maximum 3 db rajzot küldhet be a pályázatra. Abban az esetben, ha a gyermek nevezett már intézményileg, és az általa beküldött rajzok száma még nem érte el a 3-at, akár egyénileg is küldhet be további rajzokat.

Kategóriák

7 év alatt
7-8 év között
9-10 év között
11-12 év között

A Pataki Kerámia Kft szeretne lehetőséget biztosítani fogyatékkal élő emberek számára, hogy rajzaikkal indulhassanak a versenyen. Az esélyegyenlőség jegyében külön kategóriát, és elérhető helyezéseket biztosítunk számukra.

Szellemi vagy testi fogyatékkal élő fiatalok 14 éves korig

Minden kategóriából 2 helyezett és egy közönségdíjas kerül kiválasztásra, így összesen 15 díjat osztunk ki. A díjazás a menete a következő. 2012. április 22. és 2012. május 11. között a zsűri feltölti a beérkezett rajzokat az internetre. Ezt követően 2012. május 18-ig a közönségnek lehetősége nyílik szavazni a pályaművekre. A közönségtől a legtöbb szavazatot kapó rajz nyeri el a Közönségdíjat az egyes korcsoportoknál. A zsűrinek jogában áll kiemelkedően jó pályaművek esetén különdíjat kiosztani a versenyzők között.

Díjazás

Az első 2 helyezett és a Közönségdíjas rajzát megvalósítjuk kerámián, amit meg is kapnak ajándékba.
Ezenkívül még 15-en kapnak díjat.Mind a 15 díjazott ellátogathat a Sárospatakon működő gyárunkba, és részt vehet egy ajándék kézműves foglalkozáson, ahol maguk is kipróbálhatják a kerámia készítés és festés fortélyait. A versenyzők, az általuk készített tárgyakat megkapják ajándékba.

A legtöbb pályázatot beküldő intézmény pedig kiválaszthat 30 gyermeket tanulói vagy óvodásai közül, és ellátogathatnak a Pataki Kerámia gyárába, ahol a helyezettekhez hasonlóan ők is részt vehetnek egy kézműves foglalkozáson, és az elkészített kerámiatárgyakat szintén megkapják ajándékba.

Formai követelmények

A rajzot 1 db A4-es rajzlapra, kérjük elkészíteni.

A rajz elkészítéséhez ceruzát, zsírkrétát, temperát, vízfestéket, vagy egyéb eszközt lehet használni.
A beérkezett rajzok a Pataki Kerámia Kft tulajdonát képezik, visszaküldeni nem tudjuk, így érdemes egy másolatot készíteni belőlük, hogy a pályázónak is legyen egy példánya.

Csak azokat a rajzokat tudjuk elfogadni, amelyiknek a hátuljára felragasztásra került a kitöltött táblázat, melyet a pályázat mellékletében találnak meg! Csak a gyermek életkora szerinti kategória táblázatát kell kitölteni és felragasztani.

Mit kell a jelentkezéshez pontosan beküldeni?

A kitöltött és aláírt jelentkezési lapot.
A kitöltött és aláírt szülői/gondviselői nyilatkozatot (intézményi és egyéni regisztráció esetén is szükséges)
Az eredeti rajzot a megadott formátum szerint
A tanárok, óvónők és a szülők/gondviselők feladata, hogy kitöltsék és a rajzlap hátuljára felragasszák a jelentkezési laphoz csatolt táblázatot.
Hiányos pályázat esetén a rajz nem vehet részt a versenyen.
A pályázatokat egy A4-es borítékban kérjük postára adni, hogy a rajzok ne gyűrődjenek össze.
A pályázatban mindenképpen fel kell tüntetni a mese szerzőjét és a mese címét!

Jelentkezési határidő

A kész pályázatot 2012. április 22-ig kérjük a Pataki Kerámia Kft. 1089. Budapest, Elnök utca 1. címre elküldeni. Kizárólag csak azokat a pályázatokat tudjuk elfogadni, melyek legkésőbb 2012.04.22. éjfélig postára lettek adva. Azok a pályázatok, melyeken későbbi postai dátumbélyegző szerepel, vagy nem érkeznek meg 2011. április 27-ig, sajnos nem indulhatnak a versenyen. Kérjük, ne hagyja a postára adást az utolsó napra! Érdemes a levelet ajánlva feladni. A posta hibájából felmerülő problémákért a Pataki Kerámia Kft. nem vállal felelősséget.

Menete

2012. március 22. – A pályázat kiírása
2012. április 22. – A pályázatok postára adásának időpontja
2012. május 11. – A pályázatok megjelenítése az interneten
2012. május 18. – Internetes közönségszavazás
2012. május 25. – Eredményhirdetés

Képünkön Panna, az egyik elmúlt évi nyertes.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek