2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

MEN=több mint egy szimpla könnyűzenei fesztivál

Nagy múltra visszatekintő, több évtizedes hagyományokkal bíró négynapos rendezvény a MEN, amely az északkelet-magyarországi régió legfontosabb ifjúsági, kulturális rendezvénye. A rendezvény a modern szórakozási formák, a sport és a diákhagyományok ötvözete, tartalmas kikapcsolódást ígér az egyetemi hallgatók, oktatók és dolgozók számára, és nagyszámú érdeklődőt vonz a városi fiatalság köréből, de az ország minden tájáról érkeznek látogatók.

 

A mára már fesztivállá nőtt MEN a Miskolci Egyetem Hallgatói és Doktoranduszhallgatói Önkormányzatának szervezésében valósul meg, és tudatosan őrzi egyetemi jellegét.

Ennek fényében a nagy „találkozás” időpontja a szorgalmi időszak végéhez kötődik, a belépőárak nyomottak, és bár fellépői köre nagyban hasonlít a legnagyobb nyári fesztiválokéra, programkínálatának fontos részét képezik az olyan speciális, a miskolci egyetemi hagyományokat bemutató események, mint pl. a diákrektor-választás. A jelölteket és csapataikat rendesen próbára teszik, nem elég a műveltségi vetélkedőn és a cantusversenyen sziporkázni, a jelölteknek tudniuk kell lépcsőn futni, aszfaltra rajzolni, gulyást és krampampulit főzni, fát vágni, csillét tolni, csocsózni, kiegyenlítő focizni és sörváltózni is, tehát mindazt, „amire az egyetemi évek alatt egyébként is szükség lehet.”

 

MEN=a szemeszter csúcsa

 

Az egyetemi napok nemcsak a jó koncertek, kiváló zenekarok miatt válnak kötelezővé minden itt tanuló számára, hanem remek alkalom arra is, hogy a rég nem látott baráti társaságok összejöjjenek. A tanévet lezáró közös buli nemcsak lazítási lehetőség a vizsgák előtt, hanem egész évre meghatározó élményt nyújt, és azért is kihagyhatatlan, mert az utána következő időszak már javában a kemény tanulás jegyében fog telni.

Aki ebből egyetemista létére kimarad, akar ne is jelentkezett volna a Miskolci Egyetemre!

 

 

MEN=kívánj3at, bandaharc

 

Az idei MEN sok újdonsággal és interaktivitással nyitott. Már március óta a különböző közösségi oldalakon a fesztivál körül forgott minden és mindenki, aki a MEN-re menne…

 

A hallgatói igényeket próbáltuk az idén a középpontba állítani, így a MEN weboldalát úgy készítettük el, hogy a rendezvény résztvevői akik elsősorban a hallgatók és a végzettek köre

eldönthessék, hogy kiket akarnak látni, hallani! A fesztivál hivatalos weboldalán a kívánj3at lehetővé tette az érdeklődőknek, hogy szavazzanak 3 olyan zenekarra, akit a MEN fellépői között szeretnének látni. Valamint lehetőséget biztosítottunk arra is, hogy további zenekarokat javasoljanak, akik később szintén felkerülhettek a szavazói listára.

A bandaharcot, a MEN zenei előjátékát kifejezetten amatőr zenekaroknak találtuk ki, hogy a sikeresen szereplő, kevésbé ismert zenekarok, az amatőrök is biztos fellépést nyerjenek a MEN-en! Ez a „harc” még ezekben a napokban is zajlik.

 

A szavazás és a weboldal hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több mint 70 ezren látogatták meg, összesen 30532 egyéni e-mail-el szavaztak, ebből 20 ezret meg is erősítettek. Megpróbáltuk a szavazatokat figyelembe venni és ezek alapján meghívni a fellépőket, azonban ez nem minden esetben sikerült.

Szeretnénk a szavazást a Rocktóberen is folytatni, de természetesen ez függ attól is, hogy mennyire voltak megelégedve a szavazók a kezdeményezéssel.

 

Azt mindenesetre leszögezhetjük, hogy a MEN2011 koncertvonalán még a tavalyinál is bővebb a zenei programkínálat, és az elmúlt fesztiválokra visszagondolva az is biztos, hogy mindenki talál majd tetszetős programokat magának: a 4 nap alatt ugyanis 8 helyszínen több mint 50 zenekar és közel 20 lemezlovas gondoskodik majd a hangulatról.

 

MENni kell!

 

Miért: lásd program. A zenei programok a kiírás szerint kezdődnek, tessék időben MENni! (A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!)

Mikor: 2011. május 11-14. (szerdától vasárnapig)

Hová: Miskolc, Egyetemváros – lásd térkép

Mennyiért:      A MEN2011-re szerdától szombatig 2500 Ft-ért váltható napi jegy, illetve 6500 Ft-ért bérlet a helyszínen. A Miskolci Egyetem és a ME-HÖK támogatásának köszönhetően az egyetemi hallgatók, oktatók és dolgozók kedvezményesen szerdától szombatig 1200 Ft-ért juthatnak napijegyhez és 3500 Ft-ért bérlethez. A kedvezmény igénybevételére való jogosultságot, valamint a 18. életév betöltését a helyszínen kell igazolni. A 18 éven aluliak szeszesitallal nem szolgálhatók ki.

 

Napi diák, egyetemi dolgozó: 1200 Ft

Napi külsős: 2500 Ft

Diák, egyetemi dolgozó 4 napos bérlet: 3500 Ft

Külsős 4 napos bérlet: 6500 Ft

 

Bővebb információ: men2011.hu

 

http://www.youtube.com/watch?v=zVtu-8At_M4

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…