2024. 03. 19. kedd

József, Bánk
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Megyei olimpiai történeti játékra hív a könyvtár

A tokiói nyári olimpia idején játékra invitálja olvasóit a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületének helyismereti gyűjteménye. Az ötkarikás versennyel kapcsolatos helyi vonatkozású kérdések megválaszolásával értékes nyereményeket kap az a szerencsés megfejtő, aki hibátlanul tölti ki a szellemi olimpiai totót és a sorsolás is neki kedvez.

A világ sportjának egyik, – ha nem a legjelentősebb – eseménye alatt könyvtárunk is igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye számos sikeres sportolója szerepelt a korábbi ötkarikás megmérettetéseken. A megyei vonatkozású olimpiai totó kitöltésére az ötkarikás játékok végéig, azaz augusztus 8-ig van lehetőség. A kérdések megválaszolásához sok segítséget találnak olvasóink, ha betérnek a központi épületbe, vagy valamelyik fiókkönyvtárba. Mivel a különböző olimpiai események magyar idő szerint a kora délutáni órákban befejeződnek, így két izgalmas versenynap között jöhet a kutatómunka. A megyéhez kötődő olimpikonokkal kapcsolatos érdekességeket gyűjtöttek össze kollégáink, így Biros Péter, Deák-Bárdos Mihály, Kőszegi György, Rakusz Éva, valamint a megye első olimpiai bajnoka Repka Attila neve egyaránt felvetődik a kérdések között, melyeket intézményünk honlapján a www.rfmlib.hu oldalon találnak meg a játszani vágyók. A játékon kívül persze a nyeremény is fontos szerepet kap: a helyes választ beküldők között könyvcsomagot és egy Repka Attila olimpiai bajnok birkózó által aláírt pólót sorsolunk ki.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lehűléssel indul a hét
Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét, visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 10 Celsius-fok körül várható a többórás na…