2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Megy a gőzös…

Különleges tematikus tárlattal indult az új évad a Városi Kiállítóteremben.
Régi egyenruhák, fotók, oklevelek alkotják azt a tárlatot, mely másfél évszázad vasúttörténetét mutatja be az egyes korszakokra jellemző tárgyak segítségével. A relikviák Husonyicza Gábor és Kuruc László magángyűjteményének részei.

Az „Állomás a város szolgálatában” című vasúttörténeti kiállítás megnyitóján Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere idézte fel a saját, vasúttal kapcsolatos emlékeit, majd Husonyicza Gábor nyugállományú vasúti főfelügyelő tartott tárlatvezetést.
– Régóta készültünk arra, hogy egy ilyen kiállítást ismét bemutassunk a városnak, hiszen 1990-ben, vagyis 23 évvel ezelőtt már egy ilyen tárlat – mondta a gyűjtő.
– Sokan emlékeznek rá és sokan elfelejtették ezt, úgyhogy innen jött az ötlet, hogy most, amikor 115 éves a barcikai állomás, ennek az évfordulója kapcsán rendezzünk vasúttörténeti kiállítást. Így most értékes tárgyainkat a város nagyközönsége elé tárjuk újra – mondta Husonyicza Gábor.
A kiállítást november 5-ig láthatják az érdeklődők.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…