2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Megújult környezetben indul a Bábszínház új évada

Megújult környezetben indul a Bábszínház új évada

Öt új bemutatót tűztek műsorra idén a Csodamalom Bábszínházban

Két új bábszínész érkezett a társulathoz, és öt, eddig nem látott darab bemutatóját tűzte műsorra a Miskolci Csodamalom Bábszínház. A programbővítés mellett a megújult infrastruktúra is kedvez a nézőknek: a Csodamalom Bábszínházban 162.496.500 forintból valósítottak meg fejlesztéseket, melynek köszönhetően immár szebb, kényelmesebb környezet várja a vendégeket.
A Miskolci Csodamalom Bábszínház kínálatát böngészve remek műsorokat találunk. Az összesen tizenhat előadásban helyet kapnak olyan klasszikusok, mint „A kis herceg”, a „Mosó Masa mosodája”, vagy a „Süsü, a sárkány”. Az előadás sorozat „A brémai muzsikusok”-kal kezdődik, október 6-án.
A bábszínház az évadban keddtől péntekig 10:00 és 14:00 órai kezdettel játssza előadásait szervezett óvodás és iskolás csoportoknak, ezen kívül minden vasárnap délelőtt 10:30-tól tartanak előadásokat. A hónap első szombatján, délelőtt 10:30-as kezdettel a kamrateremben csecsemőszínházi előadás is van, amelyre 3 éves korig várják a kicsiket, immár teljesen megújult környezetben. A 2019/20-as évadban drámapedagógiai programot is indítanak kisiskolások számára. „Fontos, hogy ez nem közönségtalálkozó, hanem drámafoglalkozás. Ergo: a gyerek a lényeg, és az, amit ő gondol, nem a színészben és a felnőttekben végbemenő folyamatok” – áll a Miskolci Csodamalom Bábszínház honlapján, ahol további információt kaphat az érdeklődő az előadásokról, a foglalkozásokról, a programokról, és minden másról, ami a Bábszínházzal kapcsolatos.
Kényelmesebb és szebb
A Miskolci Csodamalom Bábszínházban (Kossuth Lajos u. 11. szám) két új vetítőtermet alakítottak ki, az egyik a volt műszaki terem, a másik egy kisebb földszinti terem, az ehhez szükséges légtechnikával. A földszinti kamaraterem vetítőteremmé alakítása során mobil vetítővásznat és projektort is elhelyeztek, melyet a Művészetek Háza és a Csodamalom Bábszínház közösen használ. A beruházás részeként felújították a színháztermet is: új vetítővászon és 180 darab új zsöllyeszék várja a bábelőadások nézői mellett a filmkedvelőket is. Megújultak a közösségi fogadóterek, vizesblokkok, valamint megvalósult az épület akadálymentesítése.

A beruházás 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
A támogatás teljes összege, amely tartalmazta a Művészetek Háza Uránia és Béke-Art mozi termeinek székcseréjét, illetve padlóburkolatának felújítását, összesen bruttó 236,5 millió forint volt. A Miskolci Csodamalom Bábszínház felújítása ebből 162.496.500 forintba került.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…