2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
Megújult a Színészmúzeum

Megújult a Színészmúzeum

Megújult a SzínészmúzeumMegújult állandó kiállítással várja ismét látogatóit a miskolci Színháztörténeti és Színészmúzeum. A tárlat látványvilága Juhász Katalin, a Miskolci Nemzeti Színház díszlet- és jelmeztervezője munkáját dicséri. A megnyitó alkalmával színes programok várják Miskolc régi teátrumának mai barátait.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium pályázati támogatásának köszönhetően ez év tavaszára megújult a miskolci Színháztörténeti és Színészmúzeum.

Az új kiállítás ünnepélyes megnyitója közvetlenül Jókainé Laborfalvi Róza szobrának avatása után volt a Játékszínben. A megnyitó keretében Seres Ildikó irányításával részleteket láthattak Csorba Piroska Csalogány c. drámájából. A Dérynéről szóló játékban színre lépett Molnár Anna, Péva Ibolya, Kerekes Vali, Varga Andrea, Pap Lívia, Simonfi Adrienn, Csapó János, Kulcsár Imre.

Megújult a SzínészmúzeumEzt követően nyitotta meg kapuit a látogatók előtt a múzeum, ahol a Megszólaló Kezek Alapítvány növendékei és barátai köszöntötték kamarakoncertjükkel a megújult intézményt, majd  a közelmúltban elhunyt Varga Gyulára emlékeznek.
Az állandó kiállítás (melyet Mikita Gábor muzeológus rendezett), a korábbiaknak megfelelően a kezdetektől napjainkig vezeti végig a látogatót a miskolci színjátszás két évszázados történetén, s a hivatásosok működése mellett az emlékezetesebb amatőr együttesek működését is felvillantja a tárlat. A múzeum látványvilágát Juhász Katalin, a Miskolci Nemzeti Színház tervezője tette színesebbé, helyenként játékosabbá.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek