2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Megújult a református parókia Szikszón

Szikszó városában nívós településközpont kialakítása”(ÉMOP-3.1.2/A-2f-2010-0003) program keretében újult meg  a Szikszói Református Egyházközség parókiája.   Csomós Jánosné tiszteletes asszonyt arról  beszélt : a  tavaly évvégén  átadásra került   megújított épület a közösség számára a gyarapodást jelenti.

Külön öröm az, hogy ez a felújítás egy  pályázati  összefogás  eredménye, hiszen tudott: az önkormányzat, a civil és a gazdasági szféra járt sikerrel a Szikszó városában nívós településközpont kialakítása során – jelentette ki Csomós Jánosné-   Azzal is valamennyien tisztában vagyunk, hogy nagyon ráfért már a parókia épületére a felújítás, hiszen évtizedek óta nem volt fejlesztés ezen az ingatlanon.

A beruházás keretében elkészült a külső homlokzat hőszigetelése, az alsó szint , a földszinti épület vizesedés szigetelése. Megerősítették  a födémet, ahol egy tetőtéri helyiség került  kialakításra.  Az egyházközösség úgy gondolja:  ez a külön terem lehetőséget teremt   a fiatalok közösségének erősítésére.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…