2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Megújult a Mályi községi Könyvtár

Nyolc millió forint vissza nem térítendő támogatás elnyerésével szépült meg Mályi Község Könyvtára

Mályi Község Önkormányzata a TIOP 1.2.3. Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése – „Tudásdepó-Expressz” című pályázaton 8 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Könyvtár bővítésére és informatikai eszközinek fejlesztésére.

Viszokai István polgármestertől megtudtuk, hogy  a pályázattal 25 m2 -rel bővült az olvasótér, mely 25 m2-en került kialakításra a gyermekkönyvtári részleg.  A projekt jóvoltából 6 új, modern számítógép és kiépített hálózat várja a felhasználókat, melyek a könyvtár szolgáltatásain belül internetezésre, dokumentumok szerkesztésére, nyomtatására is igénybe vehetőek a lakosság számára. Alkalmanként egy óra Internethasználatot ingyenesen biztosítunk.  Az informatikai fejlesztés során a könyvtárosi feladatokat is segítő számítógép, program, nyomtató és vonalkód leolvasó rendszer is beszerzésre került.

A projektnek a célja, hogy a könyvtári rendszer jobb hatásfokkal szolgálja a minőségi oktatást, a formális oktatáson kívüli képzést és tanulást, valamint a könyvtári szolgáltatásokkal megvalósítandó olvasási és digitális kompetenciák fejlesztését.
Ezzel egyidejűleg a közművelődési érdekeltségnövelő támogatás az önkormányzati önrésszel együtt ötszázezer forint értékben lehetővé tette új polcok, bútorok beszerzését is, melyeket nagyrészt a Mályi Invest Kft. készített el.

Szeretettel várunk minden Mályi lakost a megszépült könyvtárban!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…