2023. 03. 22. szerda

Beáta, Izolda, Lea
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF

Megújul a miskolci József Attila Könyvtár is

Március végéig megújul a Szentpéteri kapui József Attila Könyvtár belső tere. A munka ideje alatt a könyvtár továbbra is várja olvasóit és a klubok is folyamatosan működnek.


Két éve teljesen felújították a könyvtár elektromos rendszerét, azt a beruházást Miskolc városa finanszírozta. Most a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán nyert 3,5 millió forintot a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár – ebből és intézményi forrásból újulnak meg a József Attila fiókkönyvtár földszinti terei: a fogadótér, a gyermek- és a felnőtt részleg, valamint a kiszolgálóhelyiségek. Új polcok, fotelek, székek, asztalok, szőnyegek és függönyök érkeznek, az átrendezés közben természetesen ki is festik a könyvtárat.
A munka a gyermekrészlegben ezen a héten elkezdődött, valószínűleg február végére éri el a felnőttolvasót. Mindeközben a könyvtár a szokásos módon, hétköznapokon 10–18 óra között várja olvasóit, és a klubfoglalkozásokat is megtartják. A munka előrehaladtával azonban egyre több könyv kerül majd dobozba – mintegy 30 ezer kötetet kell megmozgatni! –, így gyakrabban előfordulhat, hogy a város másik könyvtárából kell majd átkérni a keresett könyvet.
Az olvasójegy érvényes a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár központi épületében és minden fiókkönyvtárban, így az olvasók maguk is igénybe vehetik azok szolgáltatásait – ez különösen a visszarendezés idejében lesz érdekes, mert akkor, várhatóan március második felében rövid időre bezár majd a József Attila Könyvtár.
Mint dr. Prokai Margit igazgató hangsúlyozta, bíznak benne, hogy az esetleges átmeneti nehézségek ellenére az olvasók pozitívan fogadják a felújítást, ahogy történt az elmúlt évekbeli fejlesztések során a diósgyőri Petőfi Sándor Könyvtárban és központi épületben is. Hiszen olvasmányaikhoz, a könyvtári szolgáltatásokhoz ez idő alatt is hozzájutnak, és a munka végeztével nemcsak szebb, hanem korszerűbb, szellősebb elrendezésű, valódi közösségi térként szolgáló könyvtárat kapnak vissza a miskolciak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megújul az Ajtósi Dürer sor
1 milliárd forintból újul meg az Ajtósi Dürer sor és a Zichy Géza utca egy-egy szakasza: a Dürer Park projekt részeként zöldfelületek, biztonságos ker…

További cikkek