2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Megtaláltuk Mozart kulcsát

Meghívó ingyenes zene- és táncművészeti fesztiválra. A legnagyobb művészek, mint pld. Mozart a belső spirituális forrásból merítettek és fejezték ki az Isteni teremtés szépségét. A művészet célja, hogy a műélvezőt visszavezesse ehhez a spirituális forráshoz, hogy annak minden szépsége szétáradjon lényében és élvezze az örökkévalóság pillanatait.

Ehhez a kulcs egy bennünk található finom, ősi energia segítségével lehetséges, amit csak keveseknek sikerült eddig felfedezni. Ezen az estén minden jelenlevő megtalálhatja magában ezt a kulcsot, sőt az Ausztriából, Mozart hazájából érkező előadók is a művészetük segítségével a spirituális belső utazásunk segítőjévé válnak. Jöjjön el, hogy együtt élvezhessük a zene és tánc segítségével bennünk feltáruló, belső spirituális világot, melyet oly régóta keresünk.

A Zene- és táncművészeti fesztivál programja:
1. Kuchipudi tánc Amba előadásában
2. Zene – Wienananda együttes
3. Meditáció – A kulcs felfedezése
4. Zene – Wienananda együttes
Szünet
5. Mi is ez a kulcs, hogyan tudjuk jobban megismerni?
6. Kuchipudi tánc Amba előadásában
7. Szóló koncert – Tatiana Samoylova-Raff
szoprán operaénekesnő zongorakísérettel
Klasszikus spirituális zenék (Amazing Grace, Ave Maria, Pie Jesus)

Helyszín és időpont:
Madách Imre Művelődési Központ, Vác, Dr. Csányi L. krt. 63.
2012 február 11. szombat 15:30 – 19:00

Fellépők:
Tatiana Samoylova-Raff – szoprán énekesnő
„Elegancia, méltóság, báj és nyugalom egyesül hangjában, mely olyan, mint a legédesebb méz, a legmélyebb érzelmekkel, drámai intenzitással és dicsőséges romantikával gazdagítva. Tatjana Samoylova előadásáról csak szuperlatívuszokban lehet írni.” The Times of India
Az orosz szoprán énekesnő a voronyezsi Rosztropovics Zenei Konzervatórium zongora szakán végzett, és mint zongorista diplomázott. Ezután tanulmányait az Orosz Állami Gnesiny Zenei Főiskola ének szakán folytatta Moszkvában, ahol kitüntetéssel végzett.
A zenei főiskola operaszínpadán egyidejűleg többféle előadásban is szerepelt – mint Barbarina Mozart Figaro házasságában, mint Pamina és Papagena Mozart Varázsfuvolájában, Muzettaként Puccini Bohémélet c. darabjában, vagy mint Marfa Rimszkij-Korszakov A cári menyasszonyában, volt Csajkovszkij Iolantája és Liu, Puccini Turandot-jában. Nagy sikert aratott 2003-ban a híres orosz énekversenyen, a Bella Voce-n.
Tatiana Samoylova-Raff már tanulmányai alatt fellépett szólistaként is az operaszínpadon. 2001 és 2003 között a Voronyezsi Állami Operaház társulatának volt tagja. Itt Csajkovszkij Iolantájában Iolantát, Rimszkij-Korszakov A cári menyasszony c. operájában Marfa-t, Sadko c. darabjában Volhava-t és a Sznegurocská-ban Sznegurocskát alakította.
2004-ben a Goa Zeneakadámia meghívására Indiába repült, ahol többek között zenekari kísérettel adott koncerteket Mumbaiban, Puneban, Goaban, a sajtó a legmagasabb elismerése mellett.
2006-ban az énekesnő családi okokból Németországba költözött. Frankfurtban a Pálmakertek Zenei Színházában volt látható különböző előadásokban: Gildaként Verdi Rigoletto-jában, mint Lauretta Puccini „Gianni Schicchi”-ében, Mimiként Puccino „Bohémélet” c. darabjában, mint Liu a „Turandot”-ban. Tanulmányi alatt és azok végeztével is részt vett több mesterkurzuson, többek között Montserrat Caballé, Mirelle Freni és Gertruda Trojanova mellett. A szoprán énekesnő karrierjét számos koncert és turné gazdagítja, melyeket Oroszországban, Olaszországban, Németországban, Ausztriában és Indiában tartott. Koncert-repertoárjában szerepelnek Mozart, Schubert, Schumann, R. Strauss, Rahmanyinov és Csajkovszkij dalok is. Tatjana Samoylova-Raff 2010 óta Bécsben él, ahol rendszeresen fellép különböző koncerteken és fesztiválokon. Jelenleg Kristin Okerlunddal (Bécsi Állami Operaház)  dolgozik egy teljes bel-canto repertoár kialakításán.

Amba(Vera Subkus) – Kuchipudi táncosnő
„Néhány évvel ezelőtt, amikor láttam egy Kuchipudi táncelőadást, a táncos áldása és a tánc szépsége megérintette a szívemet és ekkor tudtam, hogy meg kell tanulnom az indiai kalsszikus tánc rangos művészetét. 20 évesen kezdtem el tanulni Kishore Mosalikanti indiai mestertől és közben felfedeztem a mozdulatok mögött rejlő mélyebb jelentést. Az istenségeket vagy másképpen az indiai őstípusokat megjelenítő táncok közben éreztem, hogy tulajdonságaik és áldásuk felébred bennem – egy mélyen spirituális tapasztalatként, amit a közönség is ugyanúgy érezhet.”
Amba

Wienananda

Az együttes tagjai különböző nemzetekből, különböző kultúrákból, származnak. Ami összeköti őket az a spirituális kapcsolat, amivel Mozart is rendelkezett. Ez a belső, spirituális kapcsolat vezet el minket a lényünkből származó Örömhöz (tiszta öröm). A Wienananda legfőbb célja ennek a mélyről jövő örömnek a közvetítése a közönség felé. Ezt fejezi ki az Ananda (tiszta öröm), ősi, szanszkrit kifejezés, a Wien pedig Bécsre utal, mivel az együttes Bécsben alakult. Így jött létre a Wienananda kifejezés.
Az együttes hivatalos weboldala ahol belehallgathat a zenékbe:
http://wienananda.lima-city.de/music.html

További részletek: www.kulcsalelekhez.hu

Szerkesztő:
Máté Péter
06-209-775-629
pete@jogameditacio.hu
www.jogameditacio.hu

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek