2024. 06. 26. szerda

János, Pál
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Megnyitották az ötnapos Kapolcsi Völgytalálkát

Megnyitották az ötnapos Kapolcsi Völgytalálkát

Megnyitották az ötnapos Kapolcsi VölgytalálkátA település életerejét mutatja, hogy „szinte a nullából” mégis rendez fesztivált – mondta Lasztovicza Jenő, a Veszprém megyei közgyűlés fideszes elnöke a Kapolcsi Völgytalálka elnevezésű fesztivál szerdai megnyitóján. A Balaton-felvidéki község ötnapos fesztiváljára remélhetően sokan eltalálnak, még ha reklámra nem is volt pénz – tette hozzá. A Kuti-kastélyban több művész kiállítását nyitotta meg Vince Mátyás, a Magyar Távirati Iroda Zrt. elnöke. Mint mondta: Bukrán Edit keramikus művész „csodálatos, egyedi kézműves kancsókat, tálakat készít”. Lencsés Ida textilművésznek Tekercsek című kiállítása látható a kastélyban.
 
Vince Mátyás elmondta, Horst Schmeck fotóművész Kapolcsi arcok című tárlata a helybeli emberekről készült portrékat mutatja be. A művésznek jelentős nyugat-európai újságokban jelennek meg fényképei, és állandó fotósa a kölni zeneakadémia produkcióinak is.

Fekete Gyula fafaragó pásztorbotjai is láthatók a kastélyban. A közeli tűzoltószertárban pedig három fiatal művész – 308-as csoport néven – a fehér falat festette ki, s egy magyar népmese, a Lóvá tett sárkány ihlette meg őket.

Vince Mátyás szerint a művészek – túl azon, hogy valamennyien kötődnek Kapolcshoz -, „hihetetlen szeretettel és érzéssel” tárják a látogatók elé az alkotásaikat.

Göntér Gyula, Kapolcs polgármestere beszédében arra utalt, hogy az elmúlt 20 évben „sokan csak egy tortát láttak a nemes célban, és igyekeztek kihasítani a maguk szeletét”. Szerinte Kapolcs ma „az életéért, a fennmaradásáért harcol”, de sok ember munkájával sikerült a völgytalálkát megvalósítani.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek