2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Megnyílt a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
Megnyílt a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Megnyílt a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Megnyílt a XVII. Budapesti Nemzetközi KönyvfesztiválA fesztivál sikere, a könyvek szeretete határozott válasz a sokat hangoztatott általános értékvesztésre – jelentette ki Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke, aki a díszvendég ország, Izrael budapesti nagykövete, Aliza Bin-Noun társaságában csütörtökön megnyitotta a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált. Az Alkotmánybíróság elnöke méltatta a könyvfesztiválon Budapest Nagydíjat kapó Ámosz Oz írót, regényeit, valamint közéleti szerepvállalását, amellyel a palesztin és a zsidó nép közötti békéért, a két nép önálló államáért küzd. A vasárnapig tartó könyvfesztivál mintegy 50 ezer kötettel és háromszáznál is több programmal várja a közönséget a Millenáris Parkban. Aliza Bin-Noun arról beszélt, hogy tavaly Magyarország volt Jeruzsálemi Könyvfesztivál vendége, és örömét fejezte ki, hogy ezúttal Izrael mutathatja be a kultúráját, történelmét, társadalmát mintegy ötszáz angol, héber és magyar nyelvű könyv segítségével.

A rendezvényre egyébként 24 országból érkeznek vendégek és kiállítók, most először brazil, vietnami és osztrák kiadó is képviselteti magát, valamint a fesztivál történetében először egy arab ország, Szaúd-Arábia is elhozza legfontosabb könyveit. A seregszemlére csaknem kétszáz új könyv jelenik meg, ezeket hagyományosan sárga szalaggal jelzik.

A könyvfesztivál keretében több szakmai programot is tartanak, például konferencián lesz szó a szellemi tulajdon védelméről és az elektronikus könyvkiadásról.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek