2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Márciustól új természetrajzi kiállítások a „Pannon-tenger Múzeum” kiállító épületben

Márciustól új természetrajzi kiállítások a „Pannon-tenger Múzeum” kiállító épületben

VARIÁCIÓK HAT LÁBRA – TALÁLKOZÁS A ROVAROKKAL
A Magyar Természettudományi Múzeum vándorkiállítása
Megnyitja:
Hegyessy Gábor biológus-muzeológus (PIM – Kazinczy Ferenc Múzeum)
*
KÉT ARC – EGY VILÁG
Bognár Péter és Bodolai Márton természetfotó kiállítása
Megnyitja: Urbán Helga AFIAP fotóművész

Köszöntőt mond:
Kiss Gábor
Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere

A megnyitó időpontja: 2015. március 3., kedd 16 óra
Helye: Herman Ottó Múzeum –  „Pannon-tenger Múzeum”  (Miskolc, Görgey A. u. 28.)

A Herman Ottó Múzeum Földtörténeti és Természetrajzi Tárának szervezésében 2015. március 3-tól két új időszaki kiállítás nyílik a „Pannon-tenger Múzeum” kiállító épületben.
A Magyar Természettudományi Múzeum Variációk hat lábra – Találkozás a rovarokkal című vándorkiállításában a látogatók a rovarok mindennapjaival ismerkedhetnek meg. A tárlat a különféle rovarcsoportok képviselőit nem csupán rovardobozokban, de hatalmas rovar-makettek formájában is bemutatja. A kicsik számára az ismeretszerzést szemléletes tablók és játékok teszik még élvezetesebbé. A különböző csáptípusok felpróbálásával egy időre akár mi magunk is rovarokká válhatunk!
A konferenciaterem galériáján a szemgyönyörködtető látványé a főszerep: a Két arc – Egy világ címet viselő kiállításban a Miskolci Fotóklub két tagjának természetfotói kapnak helyet. Bodolai Márton és Bognár Péter képei más-más nézőpontból mutatják be számunkra az élővilág csodáit.
A két kiállítást egy időpontban, 2015. március 3-án 16 órakor nyitjuk meg a nagyközönség számára. A vendégeket Kiss Gábor, Miskolc város alpolgármestere köszönti. Szakmai megnyitót Hegyessy Gábor, a Petőfi Irodalmi Múzeum Kazinczy Ferenc Múzeumának biológus-muzeológusa, valamint Urbán Helga AFIAP fotóművész mondanak.
A fotókiállítás március 31-ig, a rovarkiállítás április 30-ig tekinthető meg hétfő kivételével minden nap 10.00 és 18.00 óra között.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek