2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

MAGYAROK KENYERE ÜNNEP Miskolcon

2011-ben indult az a pécsi kezdeményezés, mely a sok jó szándékú magyar ember összefogásával, a nemzeti összetartozást és szolidaritást jelképező eseménysorozattá nőtte ki magát.

A program keretében valamennyi magyarországi megyéből, az ország megyei jogú városaiból, kisebb településeiről, valamint a környező országok magyarlakta területeiről felajánlott több 10 tonna búzát összegyűjtve,  augusztus 20-án Pécsett elkészül az a jelképes kenyér, melyet a város polgármestere és Böjte Csaba ferences rendi szerzetes méltó ünnep keretében szel fel.

A Magyarok Kenyere program fő célja: hogy az erdélyi és a kárpátaljai magyar gyermekotthon lakóin túl a rászoruló magyarországi gyermekeken is segítsünk. Célunk, hogy minden magyar megye gyermekei részesülhessenek az összefogás eredményéből.

Miskolc város búzáját, a történelmi egyházak képviselői- Szőnyi Tamás református esperes, Makkai László görög katolikus lelkész, Mikolai Vince római katolikus esperes és Gerlai Pál evangélikus lelkész- szentelik meg, augusztus 15-én.

Az eseményen részt vesz Pfliegler Péter, Miskolc M.J.V alpolgármestere.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek