2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Magyar siker Németországban

A Miskolci Szimfonikus Zenekar október 1-én, a Zene Világnapján, két helyszínen is nagysikerű koncertet adott. A németországi Marktoberdorfban Carl Maria von Weber születésének 225. évfordulója alkalmából játszott a zenekar, míg Miskolcon a Hot Jazz Banddel közös produkcióval örvendeztették meg a közönséget.

Az esten felcsendülő Weber műveket a zenekar 800 fős közönség előtt mutatta be, amelynek soraiban jelen volt Rita Chiovini, Magyarország müncheni konzulátusának konzul asszonya, valamint Werner Himmer, Marktoberdorf polgármestere is, akik az évforduló alkalmából külön köszöntötték a megjelenteket.  A konzul asszony beszédében kiemelte az ilyen jellegű kulturális együttműködések jelentőségét, a koncertet követő fogadáson pedig örömét fejezte ki, hogy a zenekar ilyen hatalmas sikert aratott a német közönség körében. Szabó Péter, a Miskolci Szimfonikus Zenekar igazgatója kiemelte, hogy a zenekar számára is külön öröm, hogy e jeles évforduló alkalmból Marktoberdorfban játszhatnak. A miskolci zenekart Christian Simonis vezényelte, aki rövid anekdotákon keresztül mutatta be az ünnepelt zeneszerző életútját, melyből kiderült, hogy Carl Maria von Weber a magyar kötődésű Mária Dorothea würtembergi hercegnő házi tanítójaként és titkáraként is tevékenykedett. Az est szólistái Jávorkai Ádám csellóművész és Vadim Chaimovich zongoraművész voltak.

 

 

Werner Himmer, Marktoberdorf polgármester, Werner Himmer úr felesége, a konzul asszony asszisztense, Rita Chiovini konzul asszony, Szabó Péter, a zenekar igazgatója


Werner Himmer, Szabó Péter, Rita Chiovini


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek