2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Magyar Kultúra Napja – Kitüntetéseket adtak át a Megyeházán

Magyar Kultúra Napja – Kitüntetéseket adtak át a Megyeházán

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati és Közművelődési Intézet, továbbá a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Népművelők Egyesülete csütörtökön tartotta meg a Magyar Kultúra Napjának ünnepi rendezvényét.

Riz Gábor, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés alelnöke a Megyeháza Dísztermében elmondott köszöntőjében megjegyezte, a Magyar Kultúra Napja mindenki számára ünnep, egyben apropó arra, hogy köszöntésben részesüljenek azok a „kultúra munkásai,” akik az elmúlt időszakban a legkiemelkedőbb munkát végezték el, akik maradandót alkottak tevékenységükkel. – Biztosították azt az örökséget, amelynek megőrzése és gondozása mindannyiunk feladata. Nem véletlen, hogy a Himnusz megszületésének a napja egyben közös ünnepünk dátuma is. Ez a vers, ez a dal köt össze minket, jelzi nemzeti hovatartozásunkat, erősíti összetartozásunkat – fogalmazott Riz Gábor, majd átadta a kitüntetéseket. Kovácsné Drozda Aranka (Tarcal) kultúraszervező kategóriában, Sándor Andor (Miskolc) kultúraszervezés segítése kategóriában, a Bodrogköz Tájmúzeumáért Alapítvány (Cigánd) alkotóművészet kategóriában, az Ózdi Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Fúvószenekara (Ózd) előadói kategóriában vehetett át kitüntetést.

Kiállítás nyílt

Az ünnepi programon Budai Erzsébet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati és Közművelődési Intézet igazgatója nyitotta meg azt a kiállítást a Megyeháza Aulájában, amely a Miskolc város Nívódíjas és Pro Arte Hungarica-díjas Fügedi Márta Népművészeti Egyesület tagjainak alkotásait állítja reflektorfénybe. Az ünnepi műsorban közreműködtek az ózdi József Attila Gimnázium, Szakközépiskola, Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói és tanárai. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Csiger Lajos a B.-A.-Z Megyei Önkormányzat alelnöke.

 

További képek a galériában!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek