2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Magasabb szakmai színvonal a szendrői oviban

INNOVATÍV KEZDEMÉNYEZÉSEK MEGVALÓSÍTÁSA A SZENDRŐI APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

2015. május 24-én zárul az „Innovatív kezdeményezések megvalósítása a szendrői Apáczai Csere János Általános Iskolában” című projekt.  A projekthez az iskola fenntartója, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 135,89 millió Ft vissza nem térítendő támogatást kapott az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében.
A pályázat általános célja a megújuló, magasabb szakmai színvonalon működő köznevelési rendszer működésének támogatása, valamint az oktatás és képzés minőségének és hatékonyságának fejlesztése volt.
A projekt keretében rengeteg, különböző szakmai program valósult meg. Ilyen például a környezeti nevelést, fenntarthatóságot szolgáló tanórán kívüli tevékenységek (erdei iskola), szabadtéri jellegű mozgásos tevékenységek (ügyességi verseny, bajnokság), idegen nyelvi témahetek (angol és német nyelvből), egészségfejlesztő-szemléletformáló iskolai programok, szaktárgyi továbbképzések, és mindezek megvalósításához különböző szakmai együttműködéseket alakítottak ki. A projekt eredményeként a fejlesztéseknek, képzéseknek köszönhetően a pedagógusok szakmailag továbbfejlődhettek, a környezet és egészségtudatos szemléletformáló programok rendszeressé váltak és beépültek az iskola életébe, a digitális, sport- és egyéb taneszközök intézményi szintű fejlesztése, elősegítette a diákok készség- és képességfejlesztését, a rendszeres testmozgásra való igény kialakulását. Az intézmény vezetői menedzsmentképzésen, a pedagógusok egy része a mindennapos testneveléshez kapcsolódó továbbképzéseken, más része pedig a pedagógiai kultúra fejlesztését elősegítő továbbképzéseken, egészséges életmódra nevelés, környezettudatos magatartás, infokommunikációs technológiák, népismeret, honismeret képzésen vehettek részt. Az intézmény az eszközök beszerzése során új sporteszközöket, kerti szerszámokat, interaktív táblákat és hordozható labort is vásárolt.
A projekt hatására az iskola pedagógiai módszertanában megújult, magasabb színvonalon valósulhat meg az oktatás, valamint a diákok egészség – és környezettudatos szemléletének kialakításában is nagy előrelépés történt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek