2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Mága Zoltán jótékonysági koncertje a Mária Rádióért

Mága Zoltán jótékonysági koncertje a Mária Rádióért

Jótékonysági koncertet adott Mága Zoltán a Mária Rádióért, ahol a rádió számára több száz ezer Ft értékű felajánlás érkezett a rádió javára, s a világhírű hegedűművész maga is jelentős összeggel járult hozzá a rádió működéséhez.

A koncert október 4-én vasárnap este volt a budapesti, Béke téri templomban, ahol több száz ember vett részt azon az ünnepi szentmisén, melyet Székely János esztergom-budapesti segédpüspök mutatott be. A szentmise és Mága Zoltán koncertje után esztergomi cigány fiatalok énekeltek és táncoltak, valamint egy idős cigány férfi tett tanúságot arról, hogy az ő életében milyen szerepet tölt be a Mária Rádió. A jelenlevők – tiszteletüket és köszönetüket kifejezve – állva fogadták Mága Zoltánt, aki több mint fél órán keresztül hegedült a közönségnek, s hitéről is tanúságot tett. Az est során többször említésre került a cigányság integrációja, melyben a Mária Rádió is jelentős szerepet tölt be.

A Mária Rádió Egyesület Elnöksége és a rádió munkatársai köszönetüket és hálájukat fejezik ki azoknak a cigány közösségeknek, akik szívügyüknek tekintik a Mária Rádió sorsát. Prontvai Vera, a Mária Rádió főszerkesztője elmondta, hogy a Mária Rádió mögött álló tíz év legmegrendítőbb estéjére került sor a cigány testvérek összefogásának köszönhetően. A Mária Rádió mindig törekedett a társadalom perifériájára szorult rétegek felkarolására, ezért öröm tapasztalni, hogy a cigány közösségek szíve is megdobban a Mária Rádióért.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…