2021. 09. 17. péntek

Zsófia
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Lévay – újabb mozaikok az egységes képhez

Gondolatok a Lévay-arcképhez – ezzel az előadással folytatódik a Lévay Emlékprogram keretében szervezett előadássorozat április 25-én délután fél 5-kor. Dr. Prokai Margit könyvtárigazgató olyan árnyalatokkal gazdagítja a költő portréját, amelyek által közelebb kerülhetünk magához az emberhez is.

Életében klasszikussá emelték – halála után legfeljebb a Nagyok barátjaként tisztelték. Miskolcon élt, de a megyét szolgálta, pesti lapokban publikált és sajószentpéteri szülőházába vágyott. Sorolhatnánk még ellentmondásokat abban, ahogy az utókor által festett kép megőrizte számunkra Lévay Józsefet. De vajon hogyan látta magát, helyét, teljesítményét a költő? Milyen kötődések, barátságok, szeretett helyek mélyítik, árnyalják ezt a képet? Milyen tényekre és gondolatokra érdemes odafigyelni, ha közelebb szeretnénk kerülni valóban elismerésre méltó hagyatékához, és magához az emberhez?
A Lévay Emlékprogram 2015–2018 következő előadása ezen kérdések megválaszolásában is segíti az érdeklődőket. Dr. Prokai Margit, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója április 25-én, szerdán délután fél 5-től, a Szabó Lőrinc Könyvtár rendezvénytermében tart előadást Gondolatok a Lévay-arcképhez címmel, fókuszba helyezve olyan momentumokat, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a részletekből lassan összeálljon egy egységes és reális kép.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nincs még egy olyan megyeszékhely az országban, ahol ennyi nagy múltú felnőttképzéssel foglalkozó cég működne, mint Miskolcon – hangzott el a Miskolci…
Így tehetünk a jobb közérzetért és a jobb jegyekért Elkezdődött az iskola, ami a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt kihívás. Ilyenkor kicsit jobba…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum