2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Lévay – újabb mozaikok az egységes képhez

Gondolatok a Lévay-arcképhez – ezzel az előadással folytatódik a Lévay Emlékprogram keretében szervezett előadássorozat április 25-én délután fél 5-kor. Dr. Prokai Margit könyvtárigazgató olyan árnyalatokkal gazdagítja a költő portréját, amelyek által közelebb kerülhetünk magához az emberhez is.

Életében klasszikussá emelték – halála után legfeljebb a Nagyok barátjaként tisztelték. Miskolcon élt, de a megyét szolgálta, pesti lapokban publikált és sajószentpéteri szülőházába vágyott. Sorolhatnánk még ellentmondásokat abban, ahogy az utókor által festett kép megőrizte számunkra Lévay Józsefet. De vajon hogyan látta magát, helyét, teljesítményét a költő? Milyen kötődések, barátságok, szeretett helyek mélyítik, árnyalják ezt a képet? Milyen tényekre és gondolatokra érdemes odafigyelni, ha közelebb szeretnénk kerülni valóban elismerésre méltó hagyatékához, és magához az emberhez?
A Lévay Emlékprogram 2015–2018 következő előadása ezen kérdések megválaszolásában is segíti az érdeklődőket. Dr. Prokai Margit, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója április 25-én, szerdán délután fél 5-től, a Szabó Lőrinc Könyvtár rendezvénytermében tart előadást Gondolatok a Lévay-arcképhez címmel, fókuszba helyezve olyan momentumokat, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a részletekből lassan összeálljon egy egységes és reális kép.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek