2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Létrejött a Miskolci Filmalap

Létrejött a Miskolci FilmalapNekünk miskolciaknak nagyon gazdag filmes múltunk van. 1939 júniusában Nemzeti Filmhét címen, nálunk volt az első filmfesztivál, és a ’60-as évektől az "újkori" fesztiválok is. Itt forgatták a Sellő a pecsétgyűrű, a Meseautóban, a Bonnie és Clyde című filmeket.Ötven éve, hogy elindult nálunk is a televíziózás.

Ide járt elemi és középiskolába Dargay Attila filmrendező,aki a napokban hunyt el, s akinek olyan kedves figurát köszönhetünk mint a VUK, aki miatt annak idején kiürültek az utcák, ha elkezdődött a vetétés, – sorolta Fedor Vilmos alpolgármester azon a sajtótájékoztatón, amelyen Dr. Halmai Gyula a Miskolc Holding elnök-vezérigazgatója, és Bíró Tibor a Cinemis Kft. igazgatója bejelentették, hogy létrehozták az É-mi Regionális Filmalapot, amelynek célja, hogy lerakja a régióban a film, videó és média iparnak alapjait, amely most szinte kizárólag Budapest-központú. A projekt a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra épül és az oktatási és képzési folyamatok beindítását is tervezi.
A sajtótájékoztatón, részt vettek annak a filmnek az alkotói, akik néhány hónapig most Miskolcon dolgoznak. Az Utolér című thriller forgatásán, Tóth Péter Miklós producer szerint, már több, mint húszmilliót költöttek a városban és a mintegy hetvenfős stáb egynegyede, ahogy a több száz fős statisztéria is helyi erő.
A film premierjét – melyhez több mint hatvan helyszínt használnak a városban – a jövő évi őszi CineFestre a Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra tervezik. A produkció teljes költségvetése 240 millió forint. A film rendezője Dyga Zsombor.

 

Képek a forgatásról: Szabó Adrienn

Létrejött a Miskolci Filmalap

Létrejött a Miskolci Filmalap

Létrejött a Miskolci Filmalap

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek