2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

LÉTRA-FOKRÓL FOKRA

A Drogambulancia Alapítvány 2014. március 1-jétől a Svájci- Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával „LÉTRA- fokról fokra” című projektet valósít meg Miskolcon. A projekt célja: A B-A-Z Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben és a Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézetében a társadalmi integráció és re-integráció elősegítése azok körében, akik szociális kompetenciáik fejletlensége miatt kimaradnak a foglalkoztatással egybekötött programokból.
A projekt 12 hónapig tart, melynek keretében 40 fő speciális helyzetben lévő fogvatartott kerül bevonásra és fejlesztésre (10 fő fiatalkorú, 10 fő előzetes, 10 fő visszaeső és 10 fő női fogvatartott).
Szolgáltatások:
 Egyéni fejlesztési terv mentén történő mentorálás, esetmunka.
 Kiscsoportos fejlesztő pedagógus által vezetett képességfejlesztés (3-5 fő/csoport)
 Egyéni pszichológiai tanácsadás
 4 témakörben csoportos foglalkozás: Mentális megerősítés és erőszakmentes kommunikáció. Szociális kompetenciák fejlesztése. „Játsz-ma” csoport (társasjátékok, drámamódszerek alkalmazásával önismeret, képességfejlesztés, szabálytartás). Alkotóműhely.
Az Alkotó Műhelyben egy termék létrehozása, melyet szimbolikus jóvátételként az „alkotók” felajánlanak egy helyi közösség számára (Miskolci Gyermekváros lakói).
A program keretében a szabadulókat 3 hónapon keresztül az esetmenedzsere utóköveti. Segíti a társadalmi beilleszkedést, munkahelyre és képzésbe kerülést. A kezdeti nehézségek áthidalására megélhetési támogatást nyújt a program 4 főnek.
Zárásként egy szakmai workshop kerül megrendezésre, ahol a projekt eredményeinek és tapasztalatainak bemutatása történik a bűnmegelőzés, büntetés-végrehajtás területén dolgozó szakembereknek. A workshopon kiállítás lesz a fogvatartottak által készített alkotásokból.
A projekt keretében 2014. március 27-én megszervezésre kerülő egy Tájékoztató, nyitórendezvény.
A rendezvény témája: A Borsod-Abaúj-Zempléni Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet személyi állományának tájékoztatása a programról. A LÉTRA- fokról fokra projekt célkitűzési, a megvalósuló tevékenységek, azok ütemezésének bemutatása. A célcsoport kiválasztásának szempontjai, vállalt indikátorok, eredmények ismertetése.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek