2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Kutatók éjszakája – szociológiai kalandozások

A Kutatók Éjszakája egyik legizgalmasabb programja az idén a “Szociológiai kalandozások a városban”.  Szeptember 29.-én este hattól gyülekező a Hangolónál azaz a sárga Avasi Sörháznál, ahol Fazekas Csaba történész, a Miskolci Egyetem docense tart estére hangoló sörtörténeti előadást – felvillantva kutatási területeinek talán legfesztelenebb szegmensét – “Mindennapi (folyékony) kenyerünk, avagy társadalomtudományi előadásunk témája: a sör” címmel.

Héttől az idén ötven éves Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeumban Dr.Hajdú Ildikó művészettörténész, Pócsi Orsolya klinikai szakpszichológus, a Miskolci Egyetem BTK Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének oktatója és Dr.Szabó-Tóth Kinga szociológus, a Miskolci Egyetem BTK Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének igazgatója azt a kérdést feszegeti, vajon szeretjük-e a kortárs művészetet. Kötetlen beszélgetés és játék rendhagyó tárlatvezetéssel a program a Rákóczi Házban.
A szociológiai kalandozások harmadik helyszíne nyolctól a Színháztörténeti és Színészmúzeum, ahol Mikita Gábor színháztörténész-muzeológus a múltat eleveníti fel arcok, nevek, szerepek, előadások összefüggésében. A kortárs irodalom a ME BTK ATI MORSKI-pályázata kortárs költő nyertesei révén jelenik meg. Dialógus alakul ezzel művészet és szociológia, színész és néző, irodalom és olvasó között Osváth Andrea a ME BTK ATI oktatója kalauzolásával.
Este kilenctől a program végállomása végkifulladásig a Sándor Zsolt Organikus Pincészet (KisAvas, Arnóti sor), ahol csapra vernek egy hordót! Muzsikál a Tényleg Zenekar. Széki, székelyföldi, kalotaszegi, mezőségi táncokat tanítaak Havasi Virág és Dr.Szepessy Péter szociológusok.
A Miskolci Egyetem BTK Szociológiai Intézete évek óta bekapcsolódik a programba és egyre több olyan ötlettel áll elő, melyek az oktatók és hallgatók tehetségét aknázzák ki. Ennek egy szeletét mutatják meg az idén is kimozdulva a campusról és “belakva a várost” immár a Miskolci Egyetem BTK Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetét képviselve .  
Interjú: Dr.Szabó Tóth Kinga, igazgató, ME BTK Alkalmazott Társadalomtudományok Intézete 20/980 6243
További információk facebook-eseményünkben:
https://www.facebook.com/events/1498761573496522/?acontext=%7B%22action_history%22%3A%22[%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22page%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22page_upcoming_events_card%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A[]%7D]%22%2C%22has_source%22%3Atrue%7D

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek