2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Kultúrát a gyerekeknek!

150 hátrányos helyzetű alsó tagozatos látogatott el a Csodamalom Bábszínházba
 A K&H a hátrányos helyzetűekért program keretében 150 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rászoruló gyerek látogathatott el a miskolci Csodamalom Bábszínház előadásaira. A kezdeményezés jóvoltából 2014 szeptembere óta a rajtuk kívül még 1400 gyerek találkozhatott a kultúrával különböző színházi, zenei, táncos vagy éppen cirkuszi előadásokon.

Ember nagyságú bábok, színfalak, kedves történetek – ezekkel ismerkedhetett meg az a 150, Hernádvécséről, Forróról és Szendrőládról érkező alsó tagozatos diák, aki a K&H a hátrányos helyzetűekért program keretében látogatott el a Csodamalom Bábszínházba. A gyerekek mind hátrányos helyzetű településekről érkeztek – sokan még egyáltalán nem jártak semmiféle kulturális programon. Az új világ teljesen elvarázsolta őket, az előadás után nagy lelkesedéssel fedezték fel a színpadot, és a bábokat, amelyeket az előadók mutattak meg nekik.

A K&H 2014 szeptemberben hirdette meg a K&H a hátrányos helyzetűekért programját, amelyben a leghátrányosabb helyzetű térségben élők – elsősorban a gyerekek – számára nyújt segítséget a K&H négy kiemelt támogatási területén – a gyermekegészségügy, az előadó-művészet, a fiatalok oktatása és a sport területén. A program keretében a Pénzintézet hátrányos helyzetű fiatalokat visz különböző kulturális programokra. A kezdeményezés jóvoltából eddig összesen több mint 1500 gyereket varázsolt el a színház, a zene, vagy éppen a tánc világa.

„Ezeknek a hátrányos helyzetű gyerekeknek csak nagyritkán, vagy egyáltalán nem nyílik alkalmuk ilyen programokon részt venni, hiszen a családnak a napi betevőre sem telik, nemhogy koncertre, vagy színházra” – mondta el Horváthné Galamb Andrea, a K&H miskolci fiókjának vezetője. „Csodálatos látni a gyerekek csillogó szemét, amint teljes ámulattal figyelik a számukra teljesen új környezetet, isszák magukba az élményeket. A kísérő tanárok beszámolója szerint sokan először hagyják el szűk környezetüket, első alkalommal járnak nagyvárosban, kulturális intézményben. A K&H célja, hogy az ilyen jellegű programok révén megnyisson a gyerekek előtt egy új világot, és az élményeken túl új célokat, álmokat is adjon nekik. Ez egy hosszú távú befektetés, hiszen Magyarország jövőbeni gazdasági és társadalmi fejlődése azon múlik, hogy a most felnövekvő generáció felnőttként mennyire lesz boldog, egészséges, képzett, egyszóval mennyire tud teljes életet élni.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek