2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Kulturális programokra pályázhatnak a hátrányos helyzetű településeken működő iskolák

Kulturális programokra pályázhatnak a hátrányos helyzetű településeken működő iskolák

Kulturális programokon való részvételre nyújthatják be igényüket azok az elmaradott településeken található általános iskolák, amik jelentkeznek a K&H a hátrányos helyzetűekért program előadó-művészeti pályázatára.
A K&H 2014 szeptembere óta működteti K&H a hátrányos helyzetűekért programját, amelynek célja, hogy segítse a kevésbé fejlett térségekben élő gyerekeket. A program a K&H négy kiemelt támogatási területén – a gyermekegészségügy, az előadó-művészet, a fiatalok oktatása és a sport területén nyújt segítséget az elmaradott térségekben élők számára.
A program részeként az elmúlt egy évben a K&H 15 alkalommal vitt el több mint 700 gyereket színházi, cirkuszi, zenei és táncelőadásokra. A K&H Biztosító felajánlásaként az idei tanévben ismét minimum 20 diákcsoportnak nyílik lehetősége különböző kulturális programokon való részvételre.

„Magyarország gazdasági és társadalmi fejlődése a jelenlegi fiatal generáció jövőbeli okos döntésein múlik, így fontos, hogy a gyerekek minél szélesebb körű ismereteket szerezzenek, többek között kulturális élményekkel is gazdagodjanak” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. „Egy színházi, zenei előadás ráadásul nemcsak gyarapítja ismereteiket és érzelmeiket, de a művek mondanivalóján keresztül a továbblépés, kitörés lehetőségét is megmutathatja a hátrányos helyzetű gyerekeknek, így a kikapcsolódás mellett célokat is adhat nekik.”

A K&H a 2015/2016-os iskolaév kulturális programjaira azok közül választja ki a kedvezményezett intézményeket, amelyek benyújtják jelentkezésüket a K&H a hátrányos helyzetűekért program előadó-művészeti pályázatára. A felhívásra olyan általános iskolák jelentkezhetnek, amelyek a 105/2015. (IV.23.) kormányrendelet alapján meghatározott kedvezményezett településeken találhatóak, diákjaik száma meghaladja a 200 főt, és a tanulók minimum 40%-a halmozottan hátrányos helyzetű.

A nyertes pályázók 30-50 jegyet kapnak egy kulturális programra – színházba, komolyzenei koncertre, cirkuszba, táncelőadásra – ahova a K&H Biztosító utaztatja a diákokat, valamint uzsonnáscsomaggal is kedveskedik nekik.

A pályázatra 2015. szeptember 25-ig lehet jelentkezni a pályázati anyagok leadásával. Részletes pályázati kiírás és a pályázati űrlap a https://www.kh.hu/publish/kh/hu/khcsoport/hatranyos_helyzetuekert.html címen érthető el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek