2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Kultúrális Örökség Napjai Mezőkövesden

Kultúrális Örökség Napjai Mezőkövesden

Kultúrális Örökség Napjai MezőkövesdenTöbb helyszínen, változatos programokkal várták a kultúra iránt érdeklődőket az idei Kulturális Örökség Napjain Mezőkövesden szeptember 19-én és 20-án.


A rendezvény mindkét napján ingyenesen tekinthették meg a „Jézus szíve, ó, lény áldott! Jöjjön el az országod!” című kiállítást a Matyó Múzeumban.
A programhoz a Hadas városrészben működő tájházak, alkotóházak is csatlakoztak, ahol mindkét nap kézműves-foglalkozásokkal,, csutkababák, csuhé ruhák készítésével, népi gyermekjátékokkal, népi kézműves bemutatókkal várták a gyerekeket és szüleiket. A Kulturális Örökség Napjának egyik, központi programjának keretében, a Városszépítő és Városvédő Egyesület szervezésében az érdeklődők kisétáltak a Szomolyai út végén található kőképhez, ahol Répászky Zoltán, nyugdíjas pedagógus beszélt az egykori határkő történetéről, jelenéről és jövőjéről, amelyet a Városszépítő és Városvédő Egyesület nemrégiben kezdett el felújítani. Mindemellett  a két nap során Hadas néző sétán vehettek részt a kultúrakedvelők, valamint megtekinthették a Matyó Népművészeti Egyesület alkotóinak kiállítását is a Tájházban.

 

/ÖS/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…