2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Krisztusért róni kilométereket

2015. április 14-én a Mária Úton ismét útra kel Budapestről egy maroknyi elszánt ember, hogy Csíksomlyóig zarándokoljanak 40 napon keresztül. A gyalogos zarándokok útjuk során több nagyvárost is meglátogatnak Magyarországon és Erdélyben egyaránt:
Gödöllőt (április 15.), Gyöngyöst (április 18.), Egert (április 21.) és Miskolcot (április 23.), Erdély területén pedig érintik Kolozsvárt (május 10.), Marosvásárhelyet (május15.).

A mintegy ezer kilométeres távot negyven nap alatt járják és imádkozzák végig a zarándokok, így május 22-én érkeznek meg a csíksomlyói búcsúba.

A Mária Út több mint turistaút, több mint zarándokút, több mint értékes program, több mint értékek gyűjteménye, több mint az önismeret útja, több mint új szemlélet, több mint jó társaság, több mint kultúra, több mint szakralitás, több mint turisztikai ajánlat, több mint spirituális élmény, több mint Közép-Európa felfedezése, több mint az országkép gazdagítása – több mint 1400 km.

A Mária Út Közép-Európa Zarándokútja, melynek kelet-nyugati tengelye az ausztriai Mariazelltől az erdélyi Csíksomlyóig vezet, mintegy 1400 km-es távon, gyalogosan 60 nap alatt bejárhatóan. Emellett kiépítés alatt áll egy észak-déli útvonal is Czestochowa és Medjugorje között. A két útvonalat virtuálisan egymásra helyezve egy Közép-Európát átívelő keresztet kapunk. Ezt további alternatívák és leágazások egészítik ki, hálózattá felfűzve ezáltal a különféle zarándokhelyeket, természeti-, épített-, és kulturális értékeket.

A zarándoklat menetét, élményét a Mária Út Facebook oldalán lehet nyomon követni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek