2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • „Krimit tud?” A Borsodi diákok ismét dobogós helyen végeztek!

„Krimit tud?” A Borsodi diákok ismét dobogós helyen végeztek!

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2018. november 15-én nyolcadik alkalommal rendezte meg a „Krimit tud?” című bűnmegelőzési vetélkedőt a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben.


A program célja, a biztonságtudatos életszemlélet kialakítása, bűnmegelőzési módszerek elsajátíttatása, viselkedési panelek megismertetése a középiskolás korosztály megszólításával.

A 15-18 éves korosztályhoz kapcsolható negatív hatások játékos feldolgozásával próbálják meg elérni az áldozattá, elkövetővé válás lehetőségének csökkentését a kábítószer prevenció, vagyonvédelem, ifjúságvédelem, áldozatvédelem, iskolán belüli erőszak és általános bűnmegelőzési témakörökben.

Az országos versenyen a hat regionális elődöntő első két helyezettje vehetett részt, így összesen tizenkét csapat mérte össze tudását.

A versenyzők ezúttal is a televízióból jól ismert „Beugró” című műsor tematikája alapján játszottak el többek között a helyes internethasználattal, az alkoholfogyasztás következményeivel, az áldozattá, elkövetővé válással kapcsolatos szituációkat. Megyénket a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium 12. évfolyamos diákjai (Czinke Dániel, Tóth Norbert, Vattay Angelika) képviselték.

A vetélkedő házigazdája most is, mint az előző megmérettetéseken Novák Péter színész, énekes volt. A zsűriben a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Dr. Hatala József ny. r. altábornagy, Gallusz Nikolett és Kiss Ernő Zsolt színművészek, valamint Meláth Attila baptista lelkész foglaltak helyet.

A zsűri a pécsi Széchenyi István Gimnázium csapatát az első, a Békés megyei Mezőberényi Petőfi Sándor Gimnáziumot a második, míg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyét képviselő miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumot a harmadik helyre sorolta.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek