2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Közoktatási törvény változásai

A közoktatási intézmények működésének jogi szabályozását érintő legfontosabb változásokról, s az átdolgozandó intézményi szabályozó dokumentumok tartalmi köréről tartott előadást a Vezetőképző Akadémia, a Hermann Ottó Múzeumban.

Meghívott előadóként a tanácskozáson, részt vett Dr Madarász Hedvig, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezető-tanácsosa, valamint Dr Kozák András közoktatási szakértő.
A rendezvényen, melyen a tervezett jogszabályváltozásoknak, a közoktatási intézmények által nyilvántartott és kezelt dokumentumoknak és szabályzatoknak valamint a legfontosabb munkajogi változásoknak az ismertetésére is sor került, valamint lehetőségük nyílt a résztvevőknek a témát érintő kérdéseik, az aktuális problémák felvetésére.
Az előadáson szó volt: a közoktatás jogszabályi hátterének 2010. évi fontosabb változásairól; a 2010/2011. tanévben hatályba lépő új törvényi  szabályozásról, ezen belül:a tanév rendjéről, a nem szakrendszerű oktatásról, a tanulók teljesítményének értékeléséről, a családi pótlék – tankötelezettség mulasztásával összefüggő – természetben történő juttatásáról,az óvodai felvételről, a térítési díj összegének emeléséről az alapfokú művészetoktatási intézményekben,  A KIR-be történő adattovábbítás módjáról; a tanév során átdolgozandó intézményi dokumentumok tartalmi elemeiről, az ezzel kapcsolatos határidőkről; a közalkalmazotti szférát érintő 2010. évi változásokról; a várható – tervezett – további jogszabályi változásokról, valamint a pedagógiai intézeteket érintő pályázati lehetőségekről.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek